O inovační vouchery v hodnotě až 100 tisíc korun na spolupráci s brněnskými vědci mohly podniky letos žádat do 2. května. Výzvu otevřelo Jihomoravské inovační centrum poprvé společnostem z celého světa. Do 4. ročníku dorazily žádosti od 180 firem, 8 z nich pochází ze zahraničí. O tom, které firmy voucher získají, rozhodne 17. května los.
Zajímají vás rizika, která ohrožují vaši firmu z kyberprostoru? Potom vás jistě zaujme i seminář s názvem „Kyberzločinci tam, kde byste je nečekali aneb pod svícnem bývá tma". Experti Počítačové školy Gopas Ondřej Ševeček a William Ischanoe ukáží, proč největší nebezpečí číhá paradoxně uvnitř firmy. Dále předvedou základy zajištění bezpečnosti dat, ale stejně tak i principy jejího pokoření. Lektoři předvedou i praktické ukázky hrozeb a doporučenou obranu proti nim.
Evropský lídr v oblasti sanitární techniky, společnost Geberit otevřela ve čtvrtek 17. 5. 2012 nové Prezentační a školicí centrum pro Českou republiku v administrativní budově Balabenka v Praze. Administrativní budova Balabenka je strategicky umístěna mezi ulicemi Sokolovská a Českomoravská na rozhraní dynamicky se rozvíjejících částí města - Prahy 8 a 9.
Vítězem třetího ročníku StarCube – Startup Akcelerátoru se v konkurenci 14 projektů stala služba Reservio, poskytující jednoduchý rezervační systém pro restaurace nebo lékaře. Na druhém místě skončila Chlapská zásilka, firma nabízející mužům pravidelné doručování spodního prádla nebo ponožek. Třetí místo obsadil projekt Gameful, který integruje herní mechanismy do výrobků nebo služeb a získává tak firmám více věrných zákazníků.
Společnost SPAR ČOS se zúčastní Prague Food Festivalu 2012, který proběhne od 25. do 27. května 2012 v Královské zahradě Pražského hradu. Slogan „Mysli globálně, papej lokálně" představuje hlavní motto festivalu, který letos klade důraz především na sezónní, lokální a farmářské suroviny. Čerstvost a kvalita jsou nedílnou součástí filozofie společnosti SPAR ČOS, proto se letos na festivalu představí hned na několika místech.
Každoročně připadá na 9. červen připomenutí Světového dne akreditace. O podrobnosti k tomuto vyznanému dni jsme v rozhovoru požádali Ing. Jiřího Růžičku, MBA, ředitele Českého institutu pro akreditaci, o.p.s.:
Znáte to. Jste soustředění na svoji práci, letíte za splněnými KPI. A pak zapomenete na to zásadní. Dotankovat energii. Ne autu, ale sobě. A vzpomenete si na to dávno po poledni. To je pak štěstí, když vyrážíte na vánoční setkání s výjimečným člověkem. Tomáš Hudera rozhodně nasytí vaši duši. A jak tak uklidňujete myšlenky, v té lahodné vůni vznášející se prodejnou a jídelnou se najednou rozpomenete, že jste od sedmé ráno nejedli, že vám žaludek dělá nespokojené kotrmelce a úpí hlady. Jak se říká, líná huba, holé neštěstí. Nedalo mi to. Ptám se, jestli náhodou nezbyl nějaký řízeček. Tomáš se na mě podívá, zdvihne obočí a povídá: A to jsi mi to nemohla říct před půl hodinou, když jsme si volali, zrovna řízky většinou nezbývají. No, já si na ten hlad prostě nevzpomněla, krčím rameny. Pokývá Tomáš souhlasně hlavou a dodá, že se mu to občas...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...