INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 21. rokem

Firmy

IMG 05a
26. únor 2019

Závěrečnou konferencí v Praze skončil projekt k přípravám na chystané prodlužování věku odchodu do důchodu, který Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR spolu s partnerem Českomoravskou konfederací odborových svazů uskutečnila koncem ledna. Projekt se jmenoval Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému – etapa II.

Martin Dusík
26. únor 2019

Společnost Trachea, a.s., největší výrobce nábytkových dvířek u nás a průkopník nejmodernějších technologií v povrchové úpravě desek pro nábytkáře, přináší do Čes­ka každý rok novinky v oblasti plošných nábytkových materiálů. Pro mnohé z odběratelů, k nimž patří řemeslnické firmy, výrobci kuchyní či kancelářského nábytku na míru, je Trachea ikonou, dodavatelem, s nímž je radost spolupracovat. Důvěra se odvíjí od precizních služeb počínaje poradenstvím až po individuální konzultace ohledně speciálního využití produktů. Na mnohé, co je s tím spojené, jsme se zeptali Martina Dusíka, vedoucího obchodního oddělení tohoto holešovského výrobce.

 MG 3504
25. únor 2019

Málokterá potravina je natolik univerzální jako vejce. Potřebujete teplou snídani? Uvaříte si vajíčko na měkko. Nestihli jste připravit ovesnou kaši s medem? Mohou být míchaná vajíčka, vaječná omeleta nebo zeleninový salát s vařeným vejcem. K tomu kousek žitného chleba a máte po starostech. Jedním z největších dodavatelů vajec na český trh je společnost OVUS – podnik živočišné výroby, spol. s r.o., která hospodaří na dvou farmách u Slaného, v Kvíci – Těhuli a ve Smečně. Ze skladu v Kvíci Těhuli putují na váš stůl vajíčka různých velikostí, barev, vlastností. 

danda
25. únor 2019

Na svém slavnostním zasedání si členové představenstva Sdružení podnikatelů a živnostníků České republiky připomněli třicetiletou nezištnou práci svého dlouholetého předsedy Bedřicha Dandy pro rozvoj podnikání u nás.

a04
20. únor 2019

Podnikání žen a jejich manažerský um jsou často diskutovanou otázkou. Názory na jejich úlohu v businessu se různí, celospolečenské vnímání přínosu je však jasné a vnímané pod zorným úhlem řady až překvapivých souvislostí. Možná těžko definovat energii, kterou něžná polovina lidstva do života firem a organizací vnáší, určitě je však velmi inspirativní, vypovídá o potenciálu, jenž nehledá konce. Je to podpis seberealizace, která má smysl. Jaké názory má na ženy, které se rozhodly jít svojí vlastní cestou, Anna Šperlová, majitelka společnosti EXCELLENT PLZEŇ, která proslula zejména konferencemi EXCELLENTNÍ ŽENA v Plzni? Čtěte:

Pavel Mikoška
19. únor 2019

Když nakupuji máslo, housky, mrkev nebo sýr, mouku, koření či maso, nejde mi jen o to naházet věci do vozíku a uhánět pryč. Ráda se projdu mezi regály, okouknu, co je nového, vnímám vůni pečiva a jeho rozmanité kulaťoučké tvary, šikovně naaranžované uzeniny, zářivé barvy ovoce. S chutí se dívám, hlava odpočívá, srdce plesá. Je to můj relax. Od nabídky zákusků zklamaně odcházím, protože mlsat nesmím, jitrničky také většinou nechám na pokoji, zato různé druhy tvarohu a zeleniny skládám vedle sebe, abych z nich pak doma experimentovala. Nakupování je zkrátka očistec duše. K pozorování je toho víc než dost. I my, zákazníci, občas komičtější než záběry z nejnavštěvovanějšího filmu, někdy chceme nemožné. A obsluha prodejny nám to plní. Třeba v Albertu. Proč? O tom jsem si povídala s Ing. Pavlem Mikoškou, ředitelem kvality společnosti Albert Česká republika, s.r.o. u příležitosti alberťáckého úspěchu v soutěži Diamantová liga kvality:

Slovo ke dni

  • Červ, bez červa, s červem... Dobrou chuť!

    Člověk má v životě ochutnat všechno. Jak se praví v bibli: Vše vyzkoušejte, toho dobrého se přidržte! Jako kluk jsem nikdy nepřistoupil na sázku, že nepřekousnu žížalu. Teď jsem dostal nabídku nového pokrmu z červů. Neodmítl jsem a udělal dobře. Přišel mi sáček od firmy WORM UP plný moučných červíků Pražených a kulinářsky dochucených solí a chili. Myslel jsem si, že jídlo z čeledi bezobratlých bude vypadat jako normální pečivo. Totiž že se surovina usuší, umele a patřičně vytvaruje, pak nechá zapéct jako pizza. Jenže pochoutka si na nic nehraje. Skutečně máte na talíři moučného červa, který se však nehýbe, je do bronzova upražený a při skousnutí chroupe. Navíc skvěle chutná a je plný bílkovin. Ne že bych larvy vyměnil za vepřový řízek, hovězí svíčkovou, nebo grilované kuře, ale jako mňamku k televiznímu seriálu, proč ne?

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Září 2019

INZERCE

Partneři

Generální partner:

logo gc 2018

Vyšlo u nás

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 

 

Partneři plus:

logo KOBtsoft   EON EG 2017 107 icom
         

Partneři:

logo-grada3  ca2 logo-dtocz

Duševní vlastnictví

upv logo

První zkušenosti s novelou zákona o ochranných známkách 19. září 2019

Novela zákona č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách, vstoupila v účinnost 1. ledna 2019. Hlavním důvodem změny zákona byla nutnost přenést do národní právní úpravy ustanovení směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2436, kterou se sbližují právní předpisy členských států o ochranných známkách (dále jen „směrnice“).

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy svaz obchodu103 logo-kzps acto cma_web_iprosperita Sacm Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 cps vetsi 300 cps vetsi 300AVLOGOM3

INZERCE