INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

peugeot Prague Car FestivalTakový nápor návštěvníků, jaký zažilo výstaviště v pražských Letňanech o posledním říjnovém víkendu, se v dnešní době jen tak nevidí. Před branami areálu se táhly nekonečné fronty, parkoviště bylo beznadějně zaplněné a stánky s občerstvením zcela vyjedené ještě před polednem. To ale nic neubralo na nadšení milovníků rychlých kol, kteří dorazili do Letňan v opravdu impozantním počtu. Pořadatelé jich napočítali přes 25 tisíc. Prague Car Festival totiž letos nabídl mimořádně atraktivní program. Kromě zajímavých exponátů, besed a různých show se tu konala i česká premiéra nového modelu Peugeot 308.

Stovky vystavených aut, ukázky jízdy, zážitkové jízdy se supersporty, zajímaví hosté, mezi nimž figurovali například první český kosmonaut Vladimír Remek, pilot formule F1 Tomáš Enge nebo vítěz Peugeot Rally Cupu René Dohnal… a na druhé straně nekonečné proudy nadšených návštěvníků, hučící davy, spousta zážitků a skvělá atmosféra.

„Zájem o novou rozšířenou podobu výstavy Prague Car Festival, která sjednotila oblasti tuning, racing a classic pod jednu střechu, předčil očekávání i samotných organizátorů. Během víkendu akci navštívilo přes 25 000 návštěvníků, kteří mohli vidět více než 800 unikátních exponátů v 6 halách i na venkovní ploše výstaviště PVA Expo Praha,“ zhodnotil akci její pořadatel Martin Apeltauer.

Nadšení zaznívalo i na straně návštěvníků. Poté, co pandemická opatření zabránila pořádání mnoha motoristických akci, včetně ženevského autosalonu, je po akcích podobného typu hlad. Atraktivní exponáty na pražském výstavišti si tak přišly prohlédnout nezvykle početné davy.

A jak průběh akce hodnotili vystavovatelé? „Rozhodli jsme se využít příležitosti a odhalit na Prague Car Festivalu v české premiéře náš zcela nový model, Peugeot 308,“ řekl ředitel značky Peugeot Marco Venturini a dodal: „Naše novinka byla po celý víkend v obležení návštěvníků. Jedná se o jediný exemplář, který je v současné době v Česku. Další dorazí koncem roku a od ledna 2022 budou nové vozy Peugeot 308 ve všech našich showroomech. Na Prague Car Festivalu jsme si ověřili, že můžeme čekat vřelé přijetí klientů a velký zájem, naše účast zde v Letňanech se nám tedy rozhodně vyplatila.“

Česká premiéra v Letňanech Peugeotu 308 aspoň částečně vynahradila to, že jako jediný z významných modelů značky neměl světovou premiéru na žádném z mezinárodních autosalonů. Toto privilegium, které si dříve novinky automobilky dopřávaly běžně, mu bylo vinou pandemie odepřeno.

Naopak jiné exponáty si na festivalu připomněly své roky největší slávy. To byl případ legendárního Peugeotu 206 WRC. Vůz, který diváci o uplynulém víkendu mohli spatřit, v minulosti vozil doslova ikony rallye, jako jsou dvojnásobný mistr světa v rallye Marcus Grönholm nebo mistr Evropy Renato Travaglio. Tento slavný exemplář odkoupil v roce 2014 Štěpán Vojtěch a v dílnách Federal Cars v Liberci ho repasoval a připravil pro závody na českých rallyových tratích.

Letošní Prague Car Festival naznačil, že o návštěvníky není nouze. Pořadatelé slibují, že se v roce 2022 vrátí, a to s neméně atraktivní expozicí.

(placená prezentace)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3