INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Uplynulo již 15 let od chvíle, když jsem se zúčastnil slavnostní zakládající valné hromady Česko-vietnamské společnosti (ČVS), která se konala 22.2.1997 v Praze. Před více jak 9 lety jste mi 20.9.2003 dali důvěru a zvolili mne předsedou. Naše celostátní nepolitické občanské sdružení je nejstarší a největší občanskou iniciativou přátel Vietnamu a Vietnamců v ČR.

Všichni pracujeme v Česko-vietnamské společnosti zadarmo, ve svém volném čase a často na úkor svých zaměstnání. Žádné dotace od nikoho nedostáváme, nikdy jsme neměli a nemáme žádného placeného pracovníka. To doslova šokovalo televizní štáb BBC z Londýna, když nás navštívil. Proto mi dovolte, abych poděkoval všem členům předsednictva a všem aktivním členům ČVS za jejich obětavou práci, ku prospěchu prohlubování přátelství a spolupráce ČR s VSR i v pomoci Vietnamcům žijícím u nás, při jejich integraci do naší společnosti.

Mnohé se nám v naší náročné práci podařilo vyřešit a i některé chyby státu vůči Vietnamcům odhalit i napravit. Například v roce 2006 se nám podařilo vybrat 780 tisíc Kč na úhradu léčení malého Do Anh Tai z Varnsdorfu a odhalit i veřejně upozornit na porušování základní listiny lidských práv a svobod i mezinárodní úmluvy o právech dítěte, protože u nás do té doby nikdo zdravotně nepojistil těžce nemocné novorozence cizinců. Teprve na naši výzvu to jako první a dosud jediná pojišťovna zavedla Pojišťovna VZP, která je našim kolektivním členem. Byl jsem jediným občanem ČR, který v roce 2008 podal trestní oznámení na rasistické internetové stránky, které hrubě a lživě urážely Vietnamce zde žijící a vyzývaly veřejnost, aby nestrpěla přítomnost Vietnamců v ČR. I když o rasistických internetových stránkách informoval tisk, rozhlas a všechny televize, tak ostatní spolky a sdružení, včetně jejich představitelů, žádné trestní oznámení na rasistický web nepodaly. Od mnoha nemocnic a ze záchranných služeb z celé ČR jsme byli pochváleni za dodání vietnamsko-českého slovníku v oblasti zdravotnictví, který byl vydán našim kolektivním členem Pojišťovnou VZP v rámci našeho zdravotně-osvětového projektu „Pomoc přátelům", díky kterému se v ČR za posledních 6 let zvýšil počet legálně zdravotně pojištěných Vietnamců ze 7 na 71%, což ekonomicky velmi pomáhá zejména našim nemocnicím.

Do ČVS se stále hlásí noví individuální i kolektivní členové z celé ČR, Češi i Vietnamci, což dokazuje správnost a potřebnost naší práce. Snažil jsem se ve funkci předsedy ČVS vždy spolupracovat se Svazem Vietnamců v ČR, který je naším hlavním partnerem a pomáhat jim při jejich společenských, sportovních a kulturních akcích. Za posledních 10 let se mi podařilo zveřejnit přes 500 článků v tisku, vystoupit ve více jak 150 rozhlasových a 100 televizních pořadech. Nikdy i při řešení nepříjemných zpráv jsem tzv. nestrkal hlavu do písku, což dokazují naše internetové stránky www.cvs-praha.cz, které jsou denně navštěvované našimi členy i příznivci a jsou v ČR veřejně známé i populární. Dostal jsem také řadu výhrůžných rasistickým emailů, které jen dokázaly, že naše soustavná pomoc Vietnamcům žijícím u nás je opravdu velmi žádoucí a potřebná. Zúčastnil jsem se v posledních letech také několika pohřbů Vietnamců, které loupežně zavraždili Češi a vždy jsem se při smutečním projevu jménem ČVS i jménem všech slušných Čechů pozůstalým omluvil. Naproti tomu jsem byl při soutěži o nejkrásnější vietnamské miminko a dítě do 3 let, nebo při každoročním ocenění nejlepších vietnamských žáků a studentů, kteří ukončili školní rok s vyznamenáním. Za 15 let členství v Česko-vietnamské společnosti jsem našem mezi Vietnamci mnoho přátel a díky 44 návštěvám Vietnamu se Vietnam stal mojí druhou vlastí.

Jsem rád, že se mi podařilo iniciovat, aby Vietnam získal od ČR v rámci zahraniční rozvojové pomoci zadarmo moderní technologii na výrobu ekologických biohnojiv v hodnotě 21 milionů Kč i to, že se mi jako manažeru realizace podařilo místo plánovaných 3 roků postavit továrnu na výrobu biohnojiv v Hai Duong v předstihu a to za rekordních 353 dní a již přes 7 let tato továrna pracuje bez jediné reklamace. Nesmírně si vážím, že jsem jako majitel marketingové firmy specializující se výhradně na VSR, získal 16 zlatých medailí na největších mezinárodních veletrzích v Hanoji, což se dosud žádné jiné firmě z ČR nepodařilo. Nade vše jsem však jako občan ČR poctěn tím, že mi v roce 2005 udělil prezident Vietnamu nejvyšší státní vyznamenání pro cizince „Medaili přátelství VSR", ale také VIETNAM UNION OF FRIENDSHIP ORGANIZATIONS (VUFO) v Hanoji „Medaili přátelství VUFO" a provincie Hai Duong ocenění dle zákona VSR č.56/1998. Tato tři vietnamská vyznamenání dokazují, že si mé mnohaleté práce pro vietnamskou komunitu u nás i v prohlubování hospodářské spolupráce ČR s VSR velmi Vietnam váží.

Chci ještě více než dosud a účinněji pomáhat hospodářské spolupráci České republiky s Vietnamem a proto jsem se rozhodl odjet na několik let pracovat do Hanoje, do města které miluji a odtud aktivně pomáhat firmám z České republiky při vstupu na perspektivní 90 milionový vietnamský trh, při navazování spolupráce, kooperace, či při realizaci investičních projektů, ale také při účasti na vietnamských veletrzích. Vietnamců v České republice je 57 tisíc, Čechů ve Vietnamu velmi málo. Má nadcházející 45. cesta do Vietnamu bude ta nejdelší. Budu však mezi svými přáteli v zemi, kterou jsem si zamiloval, kterou mám ve svém srdci. Proto jsem se rozhodl o rok předčasně ukončit výkon funkce předsedy ČVS a navrhl jsem předsednictvu ČVS, aby na 16.valné hromadě, která se bude konat v sobotu dne 15.prosince 2012 v 11.hodin v Praze 4-Podolí, v sále hostince „Na staré sokolovně" v Podolské ulici číslo 90/5, byl zvolen nový předseda. Velice rád i při dlouhodobém pobytu ve VSR budu nadále členem ČVS, které jsem se vždy snažil dát z celého srdce vše co jsem mohl a co jsem uměl.

Vážení členové a příznivci ČVS, drazí přátelé i kamarádi, s projevem díků odcházím.

Marcel Winter, předseda ČVS, majitel společnosti WMC

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3