INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Inovační soutěž Connect Visions to Solutions pořádaná Česko-německou obchodní a průmyslovou komorou (ČNOPK) byla zahájena. Startupy a inovátoři mají navrhnout řešení úkolů, které zadali průmysloví partneři soutěže. Těmi jsou společnosti Brose, E.ON, PRE, RWE, SAP a ŠKODA AUTO. Během soutěže, jež potrvá do 15. září 2016, se startupy zúčastní workshopů v partnerských firmách a setkají se s jejich vedením a inovačními manažery. Kromě možnosti budoucí spolupráce získají všichni finalisté individuální poradenství firem Deloitte a Roland Berger k optimalizaci svého podnikání. Vítězný startup navíc vyhraje finanční odměnu 3000 eur.

„Inovace je klíčové téma dnešní doby, i pro Česko-německou obchodní a průmyslovou komoru. Navazujeme na loňský úspěch, kdy se nám povedlo uvést v ČR do diskuze téma průmysl 4.0. Letos jdeme o krok dál a propojujeme startupy s průmyslovými firmami,” říká Axel Limberg, prezident ČNOPK, a dodává: „Startupy nabízejí vynikající potenciál pro inovace i velkým hráčům. Soutěží chceme vytvořit inovační synergie mezi těmito dvěma světy.”

V rámci soutěže Connect Visions to Solutions budou startupy a inovátoři řešit úkoly zadané průmyslovými partnery soutěže. Každý z nich vypsal jedno zadání, dohromady při tom pokrývají široké spektrum témat: aplikace pro interní komunikaci ve výrobě, zapojení uživatelů do společenské odpovědnosti, služby a zařízení pro energii v domácnostech, chytrá továrna, cloudové řešení pro internet věcí a big data, moderní mobilita.

Účastníci soutěže mají za úkol navrhnout řešení a prezentovat ho formou krátkého videa. Při tom mohou nabídnout řešení až tří úkolů, vždy jednoho v daném oboru – automobilový průmysl, energetika, informační a komunikační technologie. Každý z partnerů vybere vítězné řešení svého úkolu. Z šestice těchto finalistů pak porota složená z expertů z partnerských firem a organizací vybere celkového vítěze.

Soutěž byla dnes ráno slavnostně zahájena v kopuli ČNOPK v Praze na Václavském náměstí. Kromě průmyslových partnerů soutěže zde vystoupil např. i Oliver Dlouhý, CEO Skypickeru, jednoho z nejvýraznějších českých startupů současnosti, který raketově vyrostl i právě díky spolupráci s globálními hráči. Setkání nabídlo první příležitost pro navázání kontaktů mezi zástupci startupů a průmyslových firem.

Více o soutěži na stránkách: www.connect-visions-to-solutions.com

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3