INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

kytkySvaz květinářů a floristů České republiky pořádal 13. a 14. ledna již tradiční Květinářské a floristické dny 2017. Tentokrát se konaly v Českých Budějovicích v prostorách Střední odborné školy veterinární, mechanizační a zahradnické a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky. V dopoledním programu vystoupila Ing. Klára Franc Vavříková a sdělila své dojmy z evropské floristické soutěže Europa Cupu 2016 v italském Janově.

Následovala zajímavá odborná přednáška o elektronické evidenci tržeb. Zde je na místě ocenit přístup Ing. Lukáše Kozáka z Ministerstva financí ČR a zároveň si postesknout, proč takových ochotných, vstřícných, a současně velmi profesionálních úředníků není více. Odpoledne se konala členská schůze SKF ČR. Členové zhodnotili uplynulý květinářský a floristický rok. Zprávu o činnosti přednesl předseda
SKF ČR Ing. Jiří Horák. Prezentací o floristickém semináři pro učitele a studenty, uskutečněného z prostředků MZe v rámci dotací pro NNO jej doplnila Ing. Klára Franc Vavříková a svým přehledem k loňské statistice v produkci a dovozu květin přispěl i místopředseda SKF ČR Ing. Petr Nachlinger.
    Letošní členská schůze volila poprvé své orgány na tři roky. Do předsednictva byli zvoleni za Květinářskou sekci Ing. Zuzana Hladká, Ing. Petr Nachlinger, Ing. Jiří Valtera a Ing. Jiří Horák a za Floristickou sekci Ing. Klára Franc Vavříková, Ing. Ondřej Štěpánek a Pavel Hruška. Členská schůze udělila čestné členství Ing.Václavovi Joštovi, Ing. Emilovi Kostkovi a Ing. Evě Duškové za jejich mimořádný přínos pro náš obor. Po ukončení členské schůzi se konalo první zasedání nově zvoleného předsednictva SKF ČR. Předsedou se stal Ing. Jiří Horák.     

(tz)


Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3