INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Visapoint je ve Vietnamu konečně od 1. listopadu zrušený. Skončilo devítileté kupčení s pořízením víz do ČR i úplatky zprostředkovatelům za umožnění registrace a získání termínu k návštěvě konzulátu ČR v Hanoji.

Tři roky naše celostátní Česko-vietnamská společnost bojovala za odstranění Visapointu, na kterém i tři roky nemohli žadatelé z Vietnamu získat registraci a tím termín k návštěvě našeho konzulátu v Hanoji. Proto jsme nemohli letos zajistit příchod 26 vietnamských maturantů, kteří byli zkouškami řádně přijati ke studiu u našeho kolektivního člena státní VOŠ stavební ve Vysokém Mýtě. Jejich maturitní vysvědčení byla řádně v ČR nostrifikována a přijatí vietnamští uchazeči o studium byli ochotní předem uhradit školné, ale také poplatky za ubytování a stravování.

Náš kolektivní člen, významný český výrobce a exportér Triola a.s. Praha, si díky velmi špatné vízové politice ČR ve Vietnamu nemohl dovézt vietnamské švadleny, které si při praktických zkouškách v Hanoji sám vybral. Osobně jsem loni v červenci jednal o nápravě špatného stávajícího stavu na velvyslanectví ČR v Hanoji, následně třikrát na MZV v Praze a letos jsem poslal jménem ČVS stížnost vládě i všem parlamentním politickým stranám, mnoha poslancům Parlamentu i senátorům.

Teď je však nutné urychleně personálně posílit konzulát ČR v Hanoji a co nejdříve otevřít náš konzulát v Hočiminově Městě, aby firmy u nás rychle získaly hromadnými podáními žádostí najednou víza pro všechny své velmi potřebné kmenové zaměstnance, které si ve Vietnamu při praktických zkouškách vyberou. To jim v zájmu naší ekonomiky již musí umožnit nový způsob objednávání termínů pro příjem žádostí o pobytová oprávnění na období od 1. ledna 2018, který má 24. listopadu zveřejnit web velvyslanectví ČR v Hanoji.

Vždy rádi našim kolektivním členům poradíme, ale také pomůžeme. Jsem rád, že náš tříletý veřejný boj za zlepšení vízové politiky ČR ve Vietnamu, zahrnující i zrušení Visapointu, nebyl zbytečný.

Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnost
www.cvs-praha.cz 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3