Česká rada pro šetrné budovy ve spolupráci s Národní platformou SBToolCZ připravila pro veřejnou správu unikátní možnost, jak změřit kvalitu plánovaných veřejných staveb. Tuto možnost navíc veřejná správa dostává zdarma. Otazkou je, zda a jak jí dokáže využít.
Česká plynárenská unie spolupracuje na rozvoji stlačeného zemního plynu (CNG) v České republice s již více než 90 partnery, mezi které v současnosti patří ministerstva, dopravní podniky, města a obce, dodavatelé vozidel, investoři a provozovatelé plnicích stanic, zájmová sdružení aj. 14. března 2012 se zástupci některých z nich sešli v Praze u Kulatého stolu, aby po uplynutí 6 let od uzavření Dobrovolné dohody plynárenských společností se státem, vyhodnotili postupný rozvoj tohoto alternativního paliva.
Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) zaznamenala zprávu z médií o novém hodnocení hotelů, založeném na článku Hospodářských novin – Nový žebříček seřadí hotely podle kvality, dne 1. března 2012. Informace byla poskytnuta Kamilem Jankovským, ministrem pro místní rozvoj.
Hospodářská komora České republiky, nejvýznamnější podnikatelská organizace v zemi, ve spolupráci s komunikační agenturou New PIN s.r.o. a Českou televizí ocenila „Řádem Vavřínu" osobnosti, které významně přispívají k obecnému bohatství a úrovni nejen naší společnosti. Ocenění obdrželi i zahraniční laureáti za rok 2011.
Nejlepší hospodářské výsledky v historii - takový byl rok 2011 pro české zemědělství. Farmáři vydělali bezmála 16,5 miliardy korun. Přesto nemohou být zcela spokojeni, protože zisk se jim podařilo dosáhnout jen díky dotacím a dobře zpeněženým rostlinným produktům.
Prezident Svazu dopravy Jaroslav Hanák, znovuzvolený 8. března 2012 na další funkční období, podepsal téhož dne sektorovou dohodu pro oblast dopravy s resortním ministrem Pavlem Dobešem. Snahou je řešit nepříznivou situaci v odborném školství a na trhu práce, kde chybí řidiči, technický personál a další profese.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...