Dvě třetiny německých firem podnikajících v České republice považují hospodářské vyhlídky České republiky za stabilní nebo pozitivní, 85 % respondentů by si ji znovu zvolilo jako investiční lokalitu. Vyplývá to z aktuálního konjunkturálního průzkumu, který Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) uskutečnila mezi více než 150 firmami.
V Libereckém kraji existují značné rozdíly mezi potřebami trhu práce a tím, co uchazeči o pracovní místa skutečně nabízejí. O tomto i dalších tématech diskutovali účastníci kulatého stolu s názvem Efektivní trh práce pro 21. století – další vzdělávání z pohledu zaměstnavatelů, který se uskutečnil 20. března v Liberci.
Skandál s používáním technické soli v potravinách stále není uzavřen. Chybí informace z Polska, odkud se mohlo toto nevyhovující zboží dostat na domácí trh. Potravinářská komora ČR (PK) je znepokojena laxním přístupem polských kontrolních orgánů, které místo objasněnní případu se snaží co nejvíc okolnosti zamlčovat.
Ve čtvrtek 22. března uvedla od 16,55 hodin slovenská televize STV 2 dokumentární film s názvem „Integruj!" zachycující výpovědi tří generací Vietnamců žijících na Slovensku. V programu hovořila i ředitelka základní školy Odborárska v Bratislavě o tom, jak se na této škole učí vietnamské děti za pomoci vietnamských lektorů vietnamský jazyk, aby se při návštěvě Vietnamu domluvily se svými prarodiči.
Zemědělství je téměř tak staré jako lidstvo samo. Vždy bylo, je a bude odkázáno na přírodní děje. V moderní době je však další rozvoj závislý na vědě, výzkumu a šlechtitelství, které musí řešit stále nové výzvy. Na toto téma uspořádala Agrární komora 22. března 2012 v Praze tiskovou konferenci.
Podle názoru veřejných činitelů je hlavní výhodou PPP využití finančních zdrojů a odborných znalostí privátního sektoru pro realizaci velkých infrastrukturních projektů, na které stát nemá dostatek finančních prostředků a s jejichž řízením nemá potřebné zkušenosti. Mezi další nejčastěji uváděnou výhodou PPP jmenovali politici lepší schopnost soukromého subjektu projekt spravovat a řídit a zajistit tím potřebnou veřejnou službu.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...