Ve čtvrtek 15.března 2012 byl Golem klub v Praze 1 naplněn do posledního místečka zájemci o Vietnam, kteří měli především zájem o praktické zkušenosti hlavního hosta 193. Manažerského klubu České manažerské asociace, propagátora, znalce a milovníka Vietnamu: předsedu Česko-vietnamské společnosti Marcela Wintra, který jako majitel marketingové firmy WMC, jenž se 16 let specializuje výhradně jen na Vietnam, již 44krát tuto zemi navštívil.
Česká plynárenská unie (ČPU), dodavatelé a uživatelé CNG systémů spolu s veřejnou správou hodnotili výsledky dobrovolné dohody, od jejíhož uzavření právě uplynulo šest let. Zatímco soukromá sféra plní podmínky do písmene, stát zůstal svým slibům v mnohém dlužný.
Inovace hrají pro většinu německých firem v České republice významnou roli. Vyplývá to z výsledků aktuálního průzkumu, který uskutečnila Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) mezi svými členy a dalšími německými firmami v České republice. Jeden z výsledků průzkumu však poukazuje také na skutečnost, že v mnoha firmách není systematicky zaveden management inovací. Proto ČNOPK přichází s nabídkou nového kompetenčního centra ‚Inovativní technologie'.
Pražská oblastní organizace ČMA Vás srdečně zve na 193. MANAŽERSKÝ KLUB, který se koná ve čtvrtek 15. 3. 2012 od 18 do 21 hodin v klubu Golem, Na Perštýně 18, Praha 1
Česká asociace pojišťoven (ČAP) vytvořila a zahájila provoz nového systému pro odhalování pojistných podvodů mezi pojišťovnami. Nový nástroj má zvýšit efektivitu boje s praktikami podvodníků, které ukazuje i bezprecedentní počet odhalených pojistných podvodů v roce 2011.
Česká rada pro šetrné budovy ve spolupráci s Národní platformou SBToolCZ připravila pro veřejnou správu unikátní možnost, jak změřit kvalitu plánovaných veřejných staveb. Tuto možnost navíc veřejná správa dostává zdarma. Otazkou je, zda a jak jí dokáže využít.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...