Skupina Komerční banky vykázala za prvních šest měsíců roku 2011 čistý zisk ve výši 5 478 milionů Kč, což znamená pokles o 15,5 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2010. Pokles byl způsoben zaúčtováním snížení hodnoty řeckých vládních dluhopisů ve výši 1 663 milionů Kč. Čistý zisk byl na druhou stranu poprvé podpořen příspěvkem z nové akvizice společnosti SG Equipment Finance.
Deštivé počasí stále oddaluje dokončení sklizně ozimého ječmene a plný nástup do sklizně ostatních obilovin. K 2. 8. bylo sklizeno 17 % obilovin, v roce 2010 to bylo 16 %, v roce 2009 – 3 0% a v roce 2008 – 43 %. Přírůstek za poslední týden je pouze 6 % z celkové sklizňové plochy.
Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) je již podruhé v řadě partnerem českého národní kola soutěže E.ON Energy Globe Award. Energetická efektivita představuje v současné době důležitou oblast česko-německých hospodářských vztahů. Z tohoto důvodu se ČNOPK angažuje v České republice v rámci svého tématu roku „energetická efektivita a mobilita" také v tomto segmentu.
Obchodní výsledky členů České asociace pojišťoven (ČAP) za 1. pololetí letošního roku potvrdily přetrvávající zájem veřejnosti o investice do produktů životního pojištění, ale také úbytek životně pojištěných občanů. Stagnace v oblasti neživotního pojištění přetrvává a nadále oslabuje dynamiku růstu domácího pojistného trhu.
Odhady sklizně ovoce k 15.6.2011, které byly zpracovány Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským (ÚKZÚZ) Brno, ukazují, že letošní sklizeň bude zřejmě historicky nejnižší. Letošní sklizeň se předpokládá ve výší 86.000 tun ovoce, z toho by mělo být 66.000 tun jablek. Je to nejnižší sklizeň ovoce a jablek od roku 1984, od doby kdy jsou k dispozici údaje o sklizni v intenzivních sadech. Podle řady pamětníků jde o jednu z nejnižších sklizní za padesát let.
Pěstitelé ovoce v České republice věnují prioritně svoji pozornost tomu, aby jejich ovoce bylo kvalitní, zdravé a jejich pěstitelské postupy šetrné k životnímu prostředí. Tyto pěstitelské technologie se nazývají „Integrovaná produkce ovoce". V současné době je tímto způsobem v České republice obhospodařováno na dvě třetiny sadů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...