Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) dnes otevírá novou pobočku v Ostravě, která bude sloužit jako regionální kontaktní místo pro členské firmy z České republiky a Německa, podporovat jejich vzájemné propojení a rozšiřovat členskou základnu v Moravskoslezském regionu.
61 tisícová vietnamská komunita se velmi aktivně integruje do naší majoritni společnosti. Vzhledem k tomu, že u nás žijí a pracují Vietnamci od roku 1956, tak zde mnohdy vyrůstá již druhá generace, která má většinou velmi příkladné studijní výsledky na našich školách. Průměrný prospěch vietnamských žáků na základních školách je 1,3 a na středních školách 1,7.
Obiloviny: K 30. 8. bylo sklizeno 1 257 tis. ha, to je 97 %. V roce 2010 bylo ke stejnému datu sklizeno 83 %, v roce 2009 – 97 %, v roce 2008 99 %. Zbývá sklidit pouze 40 tisíc ha. Přírůstek sklizně obilovin za minulý týden je 189 tis. ha.
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor´s zvýšila rating České exportní banky, a. s. u dlouhodobých závazků v cizích měnách o dva stupně z A na AA-. U dlouhodobých závazků v domácí měně rating stoupl z A+ na AA. U krátkodobých závazků v domácí i zahraniční měně agentura zvýšila rating na A-1+ se stabilním výhledem.
Míra nezaměstnanosti klesá. Ne vždy však zaměstnavatelé nacházejí takové pracovníky, které potřebují. Počet takových firem přitom rok od roku roste. Ukázal to největší průzkum mezi více než 10 tisíci tuzemskými podnikateli, který se uskutečnil v souvislosti s podnikatelskými soutěžemi Vodafone Firma roku 2011 a Era Živnostník roku 2011.
Administrativní zátěž podnikatelům znepříjemňuje život víc než korupční prostředí. Zatímco větší vstřícnost při řešení byrokracie je z 8 hledisek přístupu veřejné správy nejdůležitější pro 70 % podnikatelů, pro transparentní průběh veřejných zakázek a protikorupční opatření se vyslovilo 65 % podnikatelů. Vyplynulo to z unikátního průzkumu mezi více než 10 tisíci podnikateli, který se uskutečnil v souvislosti s podnikatelskými soutěžemi Vodafone Firma roku 2011 a Era Živnostník roku 2011.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...