Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchaře. Je jím od února Jaroslav Žídek. Gastronomii v hotelu plánuje vést v přátelské a rodinné atmosféře a důraz bude klást na lokální suroviny. Hosté v jeho novém menu najdou něco „staré i nové, ale hlavně všechno dobré."
Country manažerem skupiny AGC v České republice se od nového roku stal Zdeněk Frelich (58). Bývalý dlouholetý Country manažer Pavel Šedlbauer zůstává předsedou představenstva společnosti AGC Flat Glass Czech a.s. a nebude se tak již podílet na každodenním chodu sklárny. Pavel Šedlbauer také opustil post ve vedení evropské části koncernu AGC.
Síť drogerií parfumerií ROSSMANN provozující v České republice v současnosti 130 prodejen s více než 750 zaměstnanci má od 1. února 2017 novou vedoucí marketingového oddělení. Stala se jí Ing. Marcela Syrovátková, která přichází ze společnosti Makro.
Ředitelem Grand Hotelu River Park v Bratislavě se stal 1. ledna 2017 Branislav Kačkovič, který bude i nadále řídit Sheraton Bratislava Hotel. Bývalý generální manažer hotelu, Rudolf Križan, se bude věnovat novým projektům skupiny Best Hotel Properties z pozice člena představenstva.
Jan Bureš od 1. ledna 2017 přechází na pozici hlavního ekonoma Patria Finance. Před tím působil devět let v roli hlavního ekonoma Poštovní spořitelny a jedenáct let ve skupině ČSOB/KBC, kde zůstane i nadále členem týmu ekonomů.
Novou tiskovou mluvčí MONETA Money Bank je od počátku ledna Lucie Leixnerová. V této pozici má na starosti veškeré aktivity spojené s externí komunikací banky. Na místě tiskové mluvčí a manažerky externí komunikace vystřídala Miladu Veselou.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...