INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Dovolena.cz, přední prodejce zájezdů po internetu a člen skupiny Student Agency, eviduje za první dva lednové týdny více než pětačtyřicetiprocentní (45 %) meziroční nárůst prodeje dovolených na first minute. Klienti zkrátka přestali šetřit a po Vánocích začali přemýšlet o létě. Žebříčkům nejprodávanějších kralují Turecko s Řeckem, v současné době se prodávají stejně. Loni se ale ve stejném období prodávalo lépe Turecko kvůli neutěšené politické situaci v Řecku. Dovolena.cz nyní předpokládá, že letos bude země Balkánského poloostrova lídrem v prodeji leteckých zájezdů.

S first minute nabídkou souvisí i zajímavé slevy. V lednu se za včasný nákup pohybují od 15 do 25 procent, věrní klienti dosáhnou na slevy až 31 procent. Připomeňme, že od začátku roku začali lidé nakupovat opravdu ve velkém. „Pokud bude tento trend pokračovat, budou se nabídky rychle vyprodávat, a tak by klienti neměli s nákupem dlouho otálet," uvedla Eva Sedlmajerová, obchodní ředitelka portálu Dovolena.cz.

Ceny zájezdů jsou velmi podobné těm loňským. Navíc stále platí, že nákup na last minute nemusí být zdaleka výhodnější, než nákup na first minute. „U rodinných dovolených je téměř jistota, že nákup na first minute je nejlevnější varianta," podotkla obchodní ředitelka.

Nejčastěji si klienti vybírají tříhvězdičkové hotely. Stoupá ale i obliba čtyřhvězdičkových. „Na portálu Dovolená.cz je to dáno také díky nabídce německých cestovních kanceláří, které v podstatě nabízí čtyřhvězdičkové hotely za cenu tříhvězdičkových a all-inclusive za cenu polopenze," říká Sedlmajerová.

V žebříčku nejprodávanějších zájezdů na portálu Dovolena.cz se umisťují již tradiční destinace. „V roce 2012 bylo nejprodávanější Turecko, následovaly Řecko, Bulharsko, Španělsko, Tunisko a Chorvatsko. Letos se pořadí zatím příliš nezměnilo," zmiňuje Eva Sedlmajerová.

Dva zajímavé tipy na příjemně strávenou dovolenou:

TURECKO

Side Temple Hotel, Turecká riviéra, 3*, all inclusive, odlet 7. června 2013 (Praha), 8 dní, 9 990Kč

ŘECKO

Villa Maria , Kréta, 3*, all inclusive, odlet 2. června 2013 (Praha), 8 dní, 9 990Kč

Webové odkazy:

http://www.dovolena.cz/zajezdy/side/side-temple-hotel138990/service/27/?find=1&transfer_type=35&trip=16411246&date_from=06.06.2013&slide=64

http://www.dovolena.cz/zajezdy/gouves/villa-maria134894/service/27/?find=1&transfer_type=35&trip=16823313&date_from=01.06.2013&slide=62

Několik dalších tipů:

BULHARSKO

Hotel Extasy, Primorsko, 3*, snídaně, odlet 19. června 2013 (Praha), 8 dní, 7 911Kč

EGYPT

Marriot Beach Resort, Taba, 5*, snídaně, odlet 5. července 2013 (Praha), 8 dní, 13 660Kč

TUNISKO

Hotel Caribbean World Venus Beach, Hammamet, 4*, all inclusive, odlet 4. května 2013 (Praha), 8 dní, 13 818Kč

Portál dosáhl minulý rok téměř miliardového obratu

Portál Dovolena.cz minulý rok vykázal dvojciferný růst - a to v úrovni 16 procent a dosáhl obratu bezmála jednu miliardu korun. V případě zájezdů od českých cestovních kanceláří činil tento nárůst dokonce více než 35 % a také prodeje zájezdů od německých kanceláří si podržely přibližně stejně vysokou popularitu jako v předchozím roce.

Největší obraty se realizovaly především na prodeji produktů českých cestovních kanceláří. Prodej zájezdů německých kanceláři u Dovolena.cz díky vyšším cenám stagnoval. Nárůst obratů u českých CK oproti roku 2011, byl zhruba 35 procent, prodeje německých CK se držely na úrovni roku 2011. „Předpokládaný obrat za 2012 je zhruba 950 milionů korun. V uplynulém roce evidujeme 70 tisíc odbavených klientů, což je nárůst o 13 procent oproti roku 2011," vypočítala Eva Sedlmajerová.

Výrazně úspěšné jsou na portálu Dovolena.cz i zájezdy do exotických zemí. „Exotika se prodává výrazně lépe. Za poslední kvartál máme nárůst u prodeje exotiky více než 17 procent," potvrdila Sedlmajerová. Nejčastěji klienti míří do Dominikánské republiky, Spojených arabských emirátů, na Kubu a Thajska. Velmi dobře se prodávaly také Kapverdy, kam létala charterová doprava i v létě.

Na portálu Dovolena.cz je možné srovnat ceny od českých a zahraničních cestovních kanceláří. Nákupem přes internetové prodejce mohou zákazníci ušetřit přitom až 20 %, a to díky okamžité možnosti porovnávat mezi statisíci nabídek na jednom místě.

Co je first minute zájezd?

Hovoříme o zájezdu, který je takzvaně zakoupen na první chvíli. Takové zájezdy se obvykle prodávají na začátku sezóny, kdy cestovní kanceláře zveřejňují nabídku. Je pravidlem, že CK poskytují na zájezdy velmi zajímavé slevy.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3