INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zindulka ilustracni foto Seychelly Každoročně se zvyšuje zájem Čechů o zimní pobyty v exotice a také letos hlásí cestovní kanceláře a další zprostředkovatelé dovolených nárůst poptávky. V kurzu jsou, kromě dlouhodobě populárního Egypta, také Karibik či Thajsko a Seychely.

Lidé také tráví volný čas čím dál častěji netradiční a aktivní formou. V cílových destinacích chtějí poznat víc než jen pláž a koupání v moři.

Poptávka po exotice je letos podle informací cestovní kanceláře Exim tours meziročně vyšší o pětinu. Tento trend potvrzuje i Tomáš Vondráček, CEO společnosti ZINDULKA, která je českou jedničkou v pronájmu jachet. Zde je nárůst ještě posílen zájmem o aktivní formu dovolené. „Meziročně prodáme českým a slovenským klientům o 60 % více exotických dovolených, nejčastěji na 10 až 14 dní,“ říká Vondráček.

A kam lidé nejraději jezdí? Zatímco u cestovních kanceláří je nejpopulárnější exotickou destinací Egypt, následován Karibikem a Thajskem, u jachtařů se dlouhodobé oblibě těší zejména Karibik. Na začátku letošní sezony ho sice zasáhly hurikány, podle posledních informací se však situace již uklidnila a rekonstrukce jsou v plném proudu. Velký boom zažívají Seychely, zájem o ně stoupl u společnosti ZINDULKA oproti loňsku dokonce dvojnásobně. „Seychely jsou výjimečná exotická destinace. Není cílem jachtařů pouze zimě, dá se tam jezdit celoročně. A díky své poloze není ohrožena hurikány,“ uvádí Tomáš Vondráček.
Tradičně velké oblibě se u Čechů těší termíny kolem Vánoc a Silvestra, svátky si často chtějí užít buď na horách, nebo v exotice. Zatímco u první skupiny dovolených však cestovní kanceláře většinou hlásí „vyprodáno“, exotika je stále dostupná, ZINDULKA nabízí stovky volných lodí v několika lokalitách. Zájem přitom není jen o nejlukrativnější zimní dny, rekordní pozornost zákazníků si vysloužilo už i podzimní období.

Kromě milovníků dobrodružství je jachting vhodný i pro rodiny s dětmi. Zatímco v letních měsících při dovolených ve Středozemním využívají zákazníci společnosti ZINDULKA klasické nejvíce klasické jachty, u pobytů v exotice jsou nejpoptávanější katamarány zejména z důvodů pohodlí a stability. Dovolená na jachtě navíc nemusí být dražší než při běžném pobytu v hotelu. Náklady na osobu a týden včetně služby kapitána se pohybují i ve výši do 15.000 Kč. K ceně je ale třeba připočíst letenky.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3