Od 13. října 2011 mohou zájemci získat účelovou hypotéku za výhodnějších podmínek. GE Money Bank totiž snižuje úrokové sazby o 0,40 procentních bodů u pětileté a o 0,10 procentních bodů u tříleté doby fixace. Zároveň roste zájem o variabilní hypotéky, u kterých už od března letošního roku platí velmi nízká úroková sazba od 2,99 % p.a. Růst tržních sazeb se navíc vzhledem ke stávající ekonomické situaci neočekává ani v nejbližších několika měsících.
Komerční banka snížila od 3. října 2011 úroky hypotečních úvěrů. Z nejvýraznějšího poklesu mohou těžit klienti u hypotéky s fixací na 10 let, u ostatních typů fixace byla úroková sazba snížena o 0,2 procentního bodu. Minimální úroková sazba startuje u Hypotéky KLASIK s tříletou fixací na 3,49 % p.a.
UniCredit Bank potvrzuje pozici inovativní banky a přináší svým klientům moderní a přitom jednoduchou aplikaci „Banka v mobilu - Smart Banking", která dále posunuje „hranice" komfortu a jednoduchosti ovládání účtů vždy a všude. Aplikace na rozdíl od dosavadní praxe mobilního bankovnictví umožňuje rychlé a jednoduché „bankování" přes ikonu na ploše telefonu.
Podle aktuálního průzkumu celosvětové sítě poradenských společností KPMG došlo letos v regionu střední a východní Evropy k oživení investic do realitních projektů. Důvěra bank v jejich financování je v tomto regionu nejvyšší v Polsku, Rakousku a České republice, s větším odstupem následují Slovensko a Rumunsko. Nejnižší důvěra je v pobaltských zemích.
SG Equipment Finance Czech Republic (SGEF) uzavřela novou smlouvu o podpoře financování tuzemských podnikatelů ze zdrojů Evropské investiční banky (EIB). Díky podpoře malých a středních podniků od EIB získají klienti SGEF financování s úrokovým zvýhodněním minimálně 0,25 % p.a.
Během právě probíhajícího Evropského týdne malých a středních podniků (SME) přichází UniCredit Bank s další inovací ve financování malých a středních podniků s ročními tržbami nad 50 miliónů Kč. Inovovaný rychlý provozní úvěr vychází vstříc požadavkům SME firem na výši úvěru, rychlost poskytnutí a jednoduchost jeho zpracování.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...