Představenstvo Bureau Veritas oznámilo výsledky hospodaření za rok 2012. Celkové tržby dosáhly 3,9 miliard EUR, což znamená nárůst o 16,2 %, z toho organický růst o 7,8 %. Bylo dosaženo čistého zisku 402,6 milionu EUR, navrhovaná dividenda na akci je 1,83 EUR.
Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámil otevření nových prostor svého největšího partnera na úrovni Canon Business Center* společnosti Copytechnik service KT.
Největší alternativní dodavatel elektřiny, společnost CENTROPOL ENERGY letos plánuje růst tržeb zhruba o pětinu na 7 miliard korun. Firma také počítá s růstem počtu zákazníků zhruba o 20 procent na 400.000. Skupina CENTROPOL, jejíž je CENTROPOL ENERGY součástí, pak v letošním roce začne poskytovat stávajícím i novým zákazníkům mobilní služby. Do startu vlastního alternativního mobilního operátora skupina investuje přes 100 milionů korun. Společnost to oznámila na tiskové konferenci.
Historie společnosti KPTECH není až tak dlouhá. Vznikla v roce 2002 a od počátku se zaměřila na aktivní katodickou ochranu kovových konstrukcí uložených v půdě nebo vodě. O pět let později firmu koupila významná společnost, Gascontrol, společnost s r. o., která jí dala do vínku možnost rozvoje i v dalších oblastech. Jednalo se zejména o opravy a servis kotlů, dodávky a montáže rozvodných zařízení pro bioplynové stanice, revize a zkoušky nádob na plyny, montáže a opravy vyhrazených plynových i elektrických zařízení, projekční činnost v oblasti katodové ochrany včetně montáží a servisu těchto zařízení.
Polymer Institut Brno (PIB), který patří do skupiny Unipetrol, má za sebou nejúspěšnější rok ve své historii, co se objemu produkce týče. Tržby z výroby v roce 2012 dosáhly 165 milionů korun, což je 15,5 % meziroční nárůst. K lepším výsledkům přispělo zejména zprovoznění nové granulační linky na výrobu širokého spektra koncentrátů aditiv. Polymer Institut Brno nyní disponuje efektivnější výrobou, širším produktovým portfoliem a navýšením kapacity o zhruba 40 %.
Za krajíc chutného chleba bych šel světa kraj! Je nad všechny dobroty a dnes je, bohužel, vzácným "kořením". Musel bych se vydat tam, kde ho ještě pečou podle tradiční receptury - do pekárny Lično nebo do prodejen v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, kde se nabízí zákazníkům.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...