Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky se v Arménii setkal s náměstkem ministra ekonomiky Arménie Tigranem Harutyunyanem a prezidentem Obchodní a průmyslové komory Arménie Martinem G. Sargsyanem. Předmětem návštěvy prezidenta HK ČR je především vybudování vzájemných ekonomicko-hospodářských vztahů mezi Českou republikou a Arménií, která českým podnikům nabízí transparentní hospodářské prostředí.
Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) bude respektovat nově koncipovanou vyhlášku k zákonu o potravinách, týkající se rozlišení nebalených pekárenských výrobků na čerstvé a rozpečené. Je ale přesvědčen, že nové opatření není v zájmu spotřebitele. Ten většinou při výběru pečiva nerozlišuje co je čerstvé a co rozpečené a vybírá pouze podle ceny či vůně.
Potravinářskou komoru povede další čtyři roky prezident Ing. Miroslav Toman, CSc. Rozhodlo o tom ve volbách nové Představenstvo Potravinářské komory ČR. Výrazně posílilo i nově zvolené, zúžené Představenstvo Potravinářské komory, ve které nechybí majitelé a zástupci nejvýznamnějších potravinářských podniků v České republice (majitel Madety Milan Teplý, majitel ZŘUD Písek Čestmír Motejzík, majitel Interlacto Group Oldřich Gojiš, generální ředitel TTD Dobrovice Oldřich Reinberger, generální ředitel Znovínu Znojmo, a. s. Pavel Vajčner, generální ředitel Penamu, a. s. Jaroslav Kurčík).
Hospodářská komora České republiky uspořádala dne 31. května 2012 v jihomoravské metropoli XXIV. celorepublikový sněm. Setkání delegátů se zúčastnil i Jaromír Drábek, ministr práce a sociálních věcí ČR. Předmětem diskuze účastníků sněmu HK ČR s ministrem práce a sociálních věcí ČR bylo téma boje proti nelegálnímu zaměstnávání.
Jednu z nejvýznamnějších podnikatelských událostí roku, XXIV. sněm Hospodářské komory České republiky, si nenechal ujít ani ministr financí ČR Miroslav Kalousek. Ministr čelil otázkám zúčastněných delegátů, přičemž stěžejním předmětem diskuse byly vládní reformy, konsolidační opatření či čerpání evropských dotací.
Z mimořádného jednání představenstva AK ČR, konaného dne 30. května 2012 v Praze vzešla řada námětů jak postupovat v případě snahy vlády zrušit vratku spotřební daně u zelené nafty.V převaze byl názor jednat a vysvětlovat poslancům a senátorům skutečný dopad zrušení zelené nafty na konkurenceschopnost českých zemědělců, znovu žádat premiéra o přijetí,aby vyslechl argumenty těch, jichž se to bytostně týká.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...