Nová cenová politika přinesla klientům KB na odměnách za aktivní využívání bankovních služeb již téměř 35 milionů korun. V souvislosti s rozvojem unikátního konceptu MojeOdměny nyní KB mění nabídku bankovních účtů. Od 1. 4. 2011 nahrazují nejrozšířenější balíčková konta v nabídce KB dva účty: MůjÚčet pro občany a Profi účet pro firmy a podnikatele.
GE Money Bank vydala během února více než 6 000 kreditních karet. Od 13. září 2010, kdy banka karty představila klientům, bylo do konce února vydáno již téměř 24 000 karet z produktové řady MoneyCard. Největší zájem mají klienti o kartu MoneyCard Plus (více než 14 tisíc karet), která nabízí držitelům výhody věrnostního programu bene+. Portfolio kreditních karet GE Money Bank tvoří karty MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus, MoneyCard Gold.
Stavební spoření využívá jako spořící produkt téměř 80 % klientů, úvěru poskytnutého stavebními spořitelnami naopak využije pouze pětina. Vyplývá to ze statistik finančních poradců Rentia. Nízký zájem o úvěry koresponduje se statistikami ministerstva financí, které v loňském roce registrovalo vůbec nejnižší přírůstek úvěrů za dobu existence tohoto finančního produktu. (tz)
Distribuční síť Poštovní spořitelny se rozrůstá o další pobočku. Od středy 28. března mohou zákazníci využívat služeb nového Finančního centra ve Vyškově v ulici Jana Šoupala. Klienti Poštovní spořitelny tak mají v současné době k dispozici 58 Finančních center po celé České republice.
Češi hojně využívají věrnostní a slevové programy. Dle závěrů výzkumu GE Money Bank, který realizovala agentura STEM/MARK, vlastní průměrný Čech téměř dvě (1,79) slevové karty. Tři čtvrtiny respondentů (77 %), kteří aktivně používají alespoň jednu slevovou kartu, uvedly, že by jim vyhovovalo spojení věrnostních programů a platebních karet. Kartu s takovým bonusovým systémem založeným na partnerství různých obchodníků nabízí GE Money Bank.
Zľavové servery si na Slovensku nachádza stále viac a viac priaznivcov a spokojných zákazníkov. Často sa ale ozývajú výhrady, že sa zľavový trh sústredí len na veľké mestá a pre obyvateľov tých menších žiadne ponuky nie sú.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...