INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Kvalita

logo ČSJ
8. duben 2019

Centrum excelence, které funguje jako součást České společnosti pro jakost a naplňuje její roli národního partnera EFQM pro Českou republiku, šestým rokem sdružuje odborníky na kvalitu a působí jako platforma pro organizace, které ve své činnosti aplikují nejmodernější nástroje řízení. Jeho aktivity se však rozrůstají a rok 2019 je toho důkazem.

gr
26. březen 2019

Že jsou pro budoucnost klíčové investice do vědy a výzkumu, to si uvědomuje devět z deseti manažerů českých průmyslových firem. Na rozdíl od toho studenti technických středních a vysokých škol považují ve vztahu ke zvýšení produktivity za zásadní růst mezd.

růžička
25. březen 2019

Český institut pro akreditaci, o.p.s., (ČIA) téměř třicet let nabízí své služby orgánům státní správy a komerčním subjektům, pro které akreditace může představovat významnou konkurenční výhodu. O tom, jaké konkrétní benefity akreditace představuje, jsme hovořili s ředitelem ČIA Ing. Jiřím Růžičkou, MBA, Ph.D.

Marta Nováková
26. únor 2019

Co si představit pod značkou Ambasador kvality, kterou začala loni udělovat Česká společnost pro jakost? Například prodejny MAKRO, které tento prestižní titul mohou používat. Co vše se za ním skrývá, o tom jsme hovořili s vedoucí manažerkou kvality společnosti MAKRO Cash & Carry CR s.r.o. Martou Novákovou.

259
26. únor 2019

Pro firmy a organizace představuje udělení či obhájení značky kvality velkou prestiž. Je to výpověď o tom, že na výrobek či službu, které se takovou značkou honosí, se může zákazník, absolutně spolehnout.

cook 366875 1280
25. únor 2019

Problematika dvojí kvality potravin zůstává nadále aktuálním tématem, které chce ČR v rámci Evropské unie řešit. Shodli se na tom účastníci kulatého stolu, u něhož debatovali eurokomisařka Věra Jourová, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza, zástupci dozorových orgánů a obchodních řetězců.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3