Česká republika byla na půdě Evropského parlamentu, konkrétně na semináři „Problémy ve spolupráci v oblasti kvality a bezpečnosti potravin na vnitřním evropském trhu“ dne 20. března 2013 obviněna z účelové manipulace s fakty o polských potravinách a z neopodstatněného boje České republiky proti dovozu polských potravin.
Znalost vnímání značek kvality potravin stoupá. Mezi nejznámější označení, která si spotřebitelé vybavují, se řadí Klasa, Český výrobek nebo Regionální potravina. Evropský systém označení kvality potravin zatím není tolik znám, ale pomáhá chránit a propagovat tradiční zemědělské produkty a potraviny.
Nová centrála Komerční banky v Praze Stodůlkách šetří provozní náklady o desítky procent. Jak je to možné? Moderní a zároveň ekologická budova totiž využívá inteligentní řešení, která navrhla a následně realizovala společnost Schneider Electric. Konkrétně se jedná o sofistikovaný řídicí systém TAC Vista, jenž ovládá energie uvnitř budovy, rovněž žaluzie a rolety.
Advokátní kancelář Ambruz & Dark/Deloitte Legal byla vyhlášena časopisem Acquisition International právnickou firmou roku 2012 v oblasti obchodního práva. Titul „Czech Commercial Law Firm of the Year 2012" je udělován odbornou porotou za vynikající práci a zásluhy a jsou jím označovány firmy, které jsou považovány za lídry v daném oboru.
Od ledna vstupují v platnost některá ustanovení, vyplývající z novely zákona o hospodaření energií ( 406/2000 Sb.) a nové vyhlášky o energetické náročnosti budov. Česká rada pro šetrné budovy seznámí veřejnost se změnami a novými povinnostmi prostřednictvím série seminářů pořádaných ve všech krajích České republiky. První semináře se rozjedou již koncem ledna. Zájemci se mohou registrovat na www.czgbc.org/seminare.
Nezávislá certifikační a inspekční společnost Bureau Veritas Czech Republic udělila společnosti ImperialMedia certifikát systému managementu kvality podle standardu ISO 9001. V oboru reklamních a komunikačních agentur v regionu Uherské Hradiště je ImperialMedia první společností s touto mezinárodně uznávanou normou.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...