Hovoříme s ředitelkou Regionální agrární komory Jihočeského kraje ing. Hankou Hricovou.
Český institut pro akreditaci, o. p. s., (ČIA) je jediný národní akreditační orgán České republiky notifikovaný Evropskou komisí v souladu s nařízením (ES) č. 765/2008. Jako nezisková organizace založená státem ČIA vznikl 1. července 1998. Ministerstvo průmyslu a obchodu svým rozhodnutím pověřilo ČIA prováděním akreditace v souladu s § 15 zákona č. 22/1997 Sb. ČIA je pověřen k provádění akreditace subjektů posuzování shody podle harmonizovaných ISO norem a dalších dokumentů stanovujících akreditační požadavky.
Slavnostní vyhlášení a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2013“ pod záštitou Milana Štěcha, předsedy Senátu, se uskutečnilo ve čtvrtek 17. října 2013 v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR. Plakety a diplomy opravňující pyšnit se značkou Česká chuťovka a Dětská chuťovka převzalo celkem 54 výrobců, kteří uspěli se 127 výrobky. Historicky prvním titulem Rytíř české chuti byl dekorován držitel Českých chuťovek ze všech dosavadních ročníků František Janíček, spolumajitel uzenářské firmy z Židlochovic.
Prestižní cena TOP Odpovědná firma 2013 ─ Pracoviště budoucnosti, kterou pořádá a uděluje platforma Byznys pro společnost, má od včerejšího slavnostního večera ve Slovanském domě svého vítěze. Stala se jím společnost Tchibo Praha, která ocenění získala za inovativní projekty zaměřené na péči o lidské zdroje a podporu spokojenosti a rozvoje zaměstnanců v kontextu společensky odpovědného chování firmy. Hlavní cenu kategorie „Pracoviště budoucnosti 2013“ převzaly Martina Ježková, HR Director Tchibo Praha a Lenka Mašková, Corporate Responsibility Manager Tchibo Praha.
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. v Praze-Ruzyni je od 1. září 2013 koordinátorem evropského konsorcia sdružujícího výzkumné organizace, university a malé a střední podniky ke společnému řešení projektu 7. rámcového programu Evropské unie s názvem „Integrovaný přístup k rozšíření genetického základu, zvýšení resistence, zlepšení agrotechniky a způsobu zpracování minoritních obilovin s cílem jejich širšího využití pro lidskou výživu v Evropě“. Řešení projektu, který bude prezentován pod akronymem HealthyMinorCereals, se účastní po dobu pěti let celkem 16 partnerů z deseti států (Česká republika, Velká Británie, Turecko, Švýcarsko, Řecko, Estonsko, Rakousko, Polsko, Německo a Maďarsko).
Budova City Green Court v Praze zvítězila v 1. ročníku soutěže Leadership Award v evropském regionu, kterou vypsala Světová rada pro šetrné budovy. Budova, kterou postavila společnost Skanska Property Czech Republic,zvítězila v kategorii Leadership in Building Design and Performance.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...