V Hradci Králové se setkali zaměstnavatelé z královéhradeckého a pardubického kraje, kteří ve své firemní praxi prověřili kvalitu Národní soustavy kvalifikací (NSK) nejen při získávání nových zaměstnanců.
Když si člověk pochutná, je mu dobře, a víc nepotřebuje. Lépe se mu pracuje, i stres zvládá s větším přehledem. Výrobci českých potravin to vědí, i když to nevykřikují na každém rohu. Ostatně i trh to ví, proto roste celospolečenská poptávka po tom, co je kvalitní, chutné i zdravé. Cena sice patří stále k významnému prvku při posuzování, zda si člověk koupí to či ono, ale není již zdaleka jen rozhodující. Své místo má stále více chuť, a ta se nedá ošidit.
Rada kvality ČR, Řídicí výbor Programu Česká kvalita a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR seznámily před nedávnem veřejnost s výsledky průzkumu pojmenovaného Známe rizika nákupu spotřebního zboží? Z výsledků dotazování vyplývá, že čeští zákazníci nejsou dostatečně seznámeni se všemi zdravotními a bezpečnostními riziky, které může nákup spotřebního zboží přinést.
Stoupajícímu zájmu tuzemských spotřebitelů nevychází trh vždycky férově vstříc. Někdy vydává cizí zboží za domácí, jindy klade víc důraz na nízké náklady a cenu. Proto je tak důležité, aby kupující vždy věděl, co vybírá a za co utrácí své peníze. Značka Český výrobek mu orientaci v obchodech usnadňuje. Hovořili jsme o tom s ředitelem společnosti Český výrobek Ing. Leo Kolečkářem.
Již po několikáté slavíme 9. června World Accreditation Day (WAD), jehož letošní motto – Accreditation: Delivering confidence in the provision of energy – upozorňuje na význam akreditace v oblasti energetiky.
Ve dnech 3. – 5. září 2014 se poprvé v Praze sejdou světoví vědci a odborníci v oblasti kvality na konferenci QMOD, aby jednali o aktuálních otázkách kvality nejen v dnešní době, ale i pro budoucí léta. Jaké je a jaké by mělo být pojetí kvality v podnikové praxi, v organizacích státní správy, jak by měl vnímat kvalitu zákazník, jak se má projevit ve službách, nakolik se kvalita stane scénářem pro výpočet pravděpodobnosti výskytu rizik? O těchto i dalších tématech bude diskutovat a prezentovat přes dvě stě světových kapacit, a Česká republika bude poprvé za 17 let přímo u toho. Našim vědcům, odborníkům i podnikatelům se naskýtá prostor zúčastnit se a zapojit se do diskuze.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...