Již více než 1600 českým firmám a profesním organizacím pomohl projekt Ministerstva průmyslu a obchodu „Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí", jehož realizátorem je od roku 2010 agentura CzechTrade a dodavatelem Hospodářská komora České republiky. Zejména pro malé a střední podnikatele projekt představuje ideální možnost, jak se prezentovat potenciálním zahraničním partnerům a uzavírat s nimi obchodní kontrakty.
Od roku 2012 najdete všechny aktuální novinky v CNG, mapy plnicích stanic, ale i videa, fotografie a zajímavé odkazy na sociální síti Facebook v češtině. Stránku pro všechny fanoušky CNG najdete na http://www.facebook.com/cngfans.
Ve večerním zpravodajství ČT 24 dne 1. ledna 2012 byla odvysílaná reportáž o propadu stavů prasat chovaných v ČR až na poválečnou úroveň a o příčinách tohoto stavu. Z reportáže byla patrná informační nepřipravenost zúčastněných, bohužel i zástupce organizace Ministerstva zemědělství (Mze), ředitele Ústavu zemědělsko ekonomických informací (ÚZEI) PhDr. Jana Šlajse.
Prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel se dnes vyjádřil k výpadům některých politiků vůči ministru školství Josefu Dobešovi a k jejich politickým výzvám na jeho případnou rezignaci:
Vážení přátelé! Dovolte mi, abych vám i vašim rodinám jménem svým i celé naší velké celostátní Česko-vietnamské společnosti, popřál do Nového roku 2012 hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, úspěchů, ale také hodně lásky, porozumění i peněz.
Pod záštitou starosty Městské části Prahy 2, Ing. Jiřího Palusky, se v sobotu 7. ledna 2012 v 19,00 hodin ve Velkém sále Novoměstské radnice uskuteční slavnostní Tříkrálový koncert. Jaroslav Svěcený, významný český houslový virtuóz, na něm provede skladby autorů Bacha, Beethovena, Smetany, Masseneta, Šostakoviče a dalších. Spolu s ním vystoupí jeho dcera Julie, mladá talentovaná houslistka. O klavírní doprovod se postará vynikající klavírista Václav Mácha.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...