INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Lobby info

6. prosinec 2011

Dovoluji si vás pozvat na konferenci „Potřeby zaměstnavatelů v oblasti rozvoje lidských zdrojů" s podtitulem „Odborné školství a konkurenceschopnost podniků", kterou pořádá Hospodářská komora ČR spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu dne 12. 12. 2011 v Praze (Freyova 27, Praha 9, Kongresový sál).

5. prosinec 2011

Letos přibylo nejvíce franchisových společností i poboček ve více než dvacetileté historii franchisingu v Česku. Poradenská firma PROFIT system ve své druhé ucelené Zprávě o stavu franchisingu na českém trhu uvádí 18 nových franchisových značek. V příštím roce může jejich celkový počet přesáhnout 200.

logo_HKCR_CZ_color
5. prosinec 2011

Podnikatelská mise do Senegalu, pořádaná Hospodářskou komorou České republiky (HK ČR) při příležitosti státní návštěvy prezidenta České republiky Václava Klause v Senegalu, dopadla úspěšně a české firmy se svými senegalskými partnery dokonce uzavřely obchodní kontrakty.

CPU_logo
5. prosinec 2011

Společnost Factum Invenio provedla v listopadu 2011 výzkum, který se týkal využívání zemního plynu v ČR. Osloveno bylo 961 respondentů. Podle mínění 59 procent dotázaných by se využívání zemního plynu mělo v rámci spotřeby ČR zvýšit. Ve věkové kategorii 30-44 let tomu bylo dokonce u 62 procent dotázaných. Lidé zejména podpořili vyšší využití plynu na úkor tradičního uhlí při výrobě elektřiny.

AK_CR_logo_OK
2. prosinec 2011

V letošním roce bylo podle ČSÚ u nás osázeno bez započítání domácností a zahrádek celkem 26 450 ha brambor, což je pokles o 629 ha, resp. 2,3 % ve srovnání s rokem 2010. Podmínky na jaře byly pro založení porostů převážně velmi vhodné.

komora-logo
1. prosinec 2011

Sešli jsme se s Ing. Františkem Masopustem, výkonným ředitelem Komory pro hospodářské styky se zeměmi SNS, s. o. k., pohovořit o tom, co letošní rok, který se pomalu završuje, přinesl nového z pohledu této užitečné organizace:

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3