Jiřina Tapšíková, jednatelka finanční společnosti ŠkoFIN, byla 14. 4. 2011 zvolena předsedkyní České leasingové a finanční asociace, v níž dosud působila jako členka představenstva. Volební období je dvouleté a předsednictví paní Tapšíkové je vnímáno i jako ocenění ŠkoFINu – přední finanční instituce na nebankovním finančním trhu.
Konzultační a technologická společnost Trask oznámila, že v rámci rozšiřování svých kompetencí byl do managementu společnosti jmenován Jiří Šlefr. Na své pozici bude mít na starosti problematiku integračních produktů, rozvoj a podporu produktů Trasku zaměřených na integraci a Master Data Management - zejména Trask TIF ESB a Trask RDS (Referential Data Store). - pd/TS -
Novým předsedou představenstva AXA investiční společnosti a Chief Investment Officerem skupiny AXA v České republice a na Slovensku se stal Hani Himmat. Na této pozici vystřídal Kamilu Horáčkovou, která byla jmenována na pozici ředitelky správy aktiv v AXA Winterthur ve Švýcarsku.
Novým generálním ředitelem společnosti SAP ČR byl od 1. března jmenován Roman Teiml. Ve funkci vystřídal Petra Viktoru, který českou pobočku společnosti dočasně vedl od loňského února a který po 12 letech společnost opouští.
Karel Kolář se stal 1. března Business Development Managerem v českém kompetenčním centru společnosti CRIF Decision Solutions (CDS).
Novým výkonným ředitelem sdružení Leasing & Loan Credit Bureau (LLCB) se 1. března stal Jiří Rajl.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...