Veronika do Vodafonu přichází ze společnosti Xerox, kde působila šest let jako generální ředitelka pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Ve Vodafonu nahradila Annu Hoerovou a bude zodpovědná za péči a prodej.
Marek Fér (46), výkonný manažer útvaru Řízení finančních rizik se od 28. srpna stává zároveň členem představenstva ČSOB Asset Management. V nové roli bude zodpovědný za oblasti řízení rizik, právní služby a compliance.
Novým členem představenstva společnosti AKCENTA CZ, platební instituce, která realizuje pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace, byl jmenován Karel Soukeník. V nově čtyřčlenném představenstvu bude odpovědný za IT.
Společnost MAKRO ČR v červnu vytvořila zcela novou pozici, která se zaměří na udržitelné směřování celé sítě velkoobchodů v České republice s důrazem na snižování produkovaného odpadu. Tu bude zastávat Martin Čivrný. Jedná se o první takovou pozici v rámci celé skupiny METRO.
Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) mění personální složení svého nejvyššího vedení. Novým předsedou představenstva se od 1. července stal Pavel Čejka. Místopředsedy jsou Jan Jeníček (dosavadní předseda představenstva RSTS) a Jiří Klumpar.
Pivovar ve středočeských Velkých Popovicích má nového manažera. Stal se jím Václav Šimek (44), který doposud zastával pozici manažera stáčení v plzeňském pivovaru. Ve funkci střídá Petra Kofroně, který zamířil opačným směrem a nyní vede plzeňský závod Prazdroje.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...