Podle HSBC Indexu rozvíjejících se trhů (EMI) v třetím čtvrtletí roku 2011 růst na rozvíjejících se trzích zpomalil na nejnižší úroveň za posledních devět čtvrtletí, na čemž se podepsal trvající pokles v objemu světového obchodu.
Název příspěvku se může zdát poněkud mystický, ale přesto má velmi praktické dopady. Budeme se bavit o energetických aspektech podnikání.
Až 32 % navýšení platového ohodnocení je možné u studentů, jež absolvovali různé pomaturitní studium, od jazykových kurzů až po právní obory. Vyplývá to z průzkumu marketingové agentury AdLab, která jej provedla na reprezentativním vzorku 1000 studentů a 200 vybraných společnostech. Z něj mimo jiné vyplývá, jakým znalostem dávají personalisté momentálně přednost.
Průmyslová produkce podle předpokladu meziročně i nadále rostla, když jejími hlavními tahouny zůstává výroba motorových vozidel (7,2%) a výroba strojů a řízení (12,7%). Vyšší nárůst produkce je možné přičíst i nižší srovnávací základně ze srpna roku 2010. Nepříznivě lze hodnotit především hodnotu nových zakázek, která meziročně poklesla o 3,4 %. Nové zakázky ze zahraničí vzrostly v červenci meziročně o 8,1 %, v srpnu pouze o 3,3 %.
Společnost CCB – Czech Credit Bureau zveřejnila nejnovější analýzy osobních bankrotů, ze kterých vyplývá, že v září bylo vyhlášeno 978 osobních bankrotů, což je o 152 případů méně než v předchozím měsíci. Ve srovnání s údaji za září roku 2010 to bylo o 401 osobních bankrotů více. V období leden až září 2011 bylo vyhlášeno 8 265 osobních bankrotů, což je o téměř 4 000 případů (93 %) více než ve stejném období loňského roku.
Každý druhý obyvatel České republiky upřednostňuje potraviny domácího původu. Vyplývá to z výzkumu, který pro Ministerstvo zemědělství vypracovala agentura I.N.Global. Jeho výsledky ukazují, že se 67 % respondentů při nákupu zajímá o původ potravin více než dříve, přičemž větší zájem o lokální produkty mají spotřebitelé s vyšším vzděláním a senioři.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...