Průmyslová produkce podle předpokladu meziročně i nadále rostla, když jejími hlavními tahouny zůstává výroba motorových vozidel, výroba strojů a výroba elektrických zařízení. Vyšší nárůst produkce je možné přičíst i nízké srovnávací základně z července roku 2010.
Švýcarský frank s úderem 10 hodiny dramaticky oslabil. Švýcarská centrální banka SNB vydala prohlášení, ve kterém informuje o minimálním akceptovaném kurzu švýcarského franku vůči euru na úrovni 1,20 EURCHF. SNB nehodlá tolerovat kurz domácí měny pod touto hranicí a je připravena nakupovat zahraniční měny v neomezeném množství, tak aby zamezila další apreciaci domácí měny.
Češi nejvíce oceňují na službách poradenské společnosti osobní přístup ke klientům. Uvedlo to více než 43% respondentů průzkumu veřejného mínění na téma „Kvalita finančních služeb a spokojenost zákazníků", který zrealizovala v srpnu 2011 výzkumná agentura SANEP.
Češi nevěří finančním poradcům a poradenským společnostem. V průzkumu veřejného mínění na téma „Kvalita finančních služeb a spokojenost zákazníků", který zrealizovala v srpnu 2011 výzkumná agentura SANEP, charakterizují respondenti poradenské společnosti jako nedůvěryhodné. Tento názor má více než 30% dotázaných.
Každým dnem se zdá být čím dál tím jasnější, že jen dva roky po tzv. "Velké recesi" čeká vyspělé ekonomiky (v čele s USA a eurozónou) v lepším případě stagnace a v horším pak další recese. Nicméně, ač má globální ekonomika v relativně krátkém období v zásadě velmi podobný problém, kterým je ochabující růst, pak je celkem zřejmé, že mezi mezi roky 2009 a 2011 nelze stavět rovnítko. Ke globálnímu ekonomickému ochlazování totiž dochází za velmi odlišných podmínek.
Čtyři z pěti zaměstnavatelů vyhledávají u zaměstnanců spíše schopnost jednat s lidmi, sebedůvěru a nadšení než vysokoškolský titul či obchodní dovednosti. Celosvětová síť poradenských společností RSM International provedla studii mezi 500 výkonnými řediteli evropských společností.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...