Společnost BILLA zveřejnila výsledky hloubkového šetření obou prodejen, u kterých Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila pochybení v prodeji čerstvého zboží. Hloubkové kontroly ukázaly, že ani v jednom případě nešlo o záměrné falšování, ani posouvání data spotřeby. Na prodejně ve Skupově ulici v Plzni byla zjištěna interní systémová chyba, kvůli které v systému plně neodpovídají údaje o vyskladněném a prodaném zboží.
Sdružení Spotřebitel net je vážně znepokojeno se zacházením s logem označujícím „Českou kvalitu" v řetězci Penny. Z vyjádření Státní zemědělské a potravinářské inspekce vyplynulo, že v řetězci Penny se vyskytlo větší množství potravinových výrobků označených českou vlaječkou označující „Českou kvalitu", ačkoli pocházely z jiných zemí, jako například Slovenska, Polska, Německa či Velké Británie.
Nezávislá certifikační a inspekční společnost Bureau Veritas Czech Republic udělila společnosti Eni Česká republika certifikáty systému managementu kvality, bezpečnosti práce a životního prostředí podle standardů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001.
Jihomoravské inovační centrum oznámilo, že Innovation Park JIC získal 3. místo v mezinárodní soutěži The Best Incubator Award konané na Novém Zélandu v kategorii Nejlepší mezinárodně zapojený inkubátor za rok 2011. „Je to pro nás velká pocta. Vnímáme to jako úspěch kraje a celé České republiky, tímto oceněním se náš region dostal na mapu světových center inovací," řekl Jiří Hudeček, ředitel JIC.
Společnost Algotech Česká a Slovenská republika, součást nadnárodní korporace Algotech a člen mezinárodní skupiny InOne, je jediným oficiálně potvrzeným Platinum partnerem americké společnosti Avaya a jedinou společností s označením Partner in Customer Excellence v České a Slovenské republice.
Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) se stále častěji setkává s případy, kdy není dodržena odpovídající kvalita potravin nabízených v tržní síti. I když v oblasti bezpečnosti potravin je situace v České republice a celé střední Evropě velmi dobrá, jakost podle kontrolních zjištění SZPI není na náležité úrovni. Některé výsledky kontrol zaměřených na kvalitu v právě uplynulém roce by se daly označit za alarmující.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...