Domácí produkce to nemá na trhu lehké a u Čechů předem vyhrané. Musí spotřebitele přesvědčit vysokou kvalitou a dobrou cenou a přitom svádět konkurenční boj s dováženým, často dotovaným, zbožím. Po otevření trhu a přechodném „okouzlení světovou nabídkou" mohou zákazníci srovnávat a stále častěji vybírají produkty „s trikolórou". Více se dozvíte v rozhovoru s Ing. Leo Kolečkářem, ředitelem společnosti Český výrobek s.r.o. www.ceskyvyrobek.eu
Po několika měsících soutěžního klání návrhářů z celého světa, kteří měli uvažovat mimo zajeté koleje a v rámci zásad trvale udržitelného navrhování, společnost Dassault Systèmes SolidWorks Corp. oficiálně vyhlásila vůbec první vítěze hlavních cen a další oceněné v soutěži Green Design (Zelený návrh).
Na konci srpna 2011 spustila Cebia ve spolupráci s největším inzertním portálem Sauto.cz hodnocení historie vozidel pomocí certifikátů Cebia REPORT. Hodnocení vozidla může k inzerátu přiložit buď prodejce (autobazar) nebo i soukromý inzerent, který výsledek hodnocení vozidla získá přes internetové stránky www.zkontrolujsiauto.cz.
Zástupci asociací sdružujících přes 250 stavebních firem ze zemí Visegrádu se minulý týden v Praze dohodli na společném postupu v připomínkování legislativy, která má v Evropě zajistit vyšší energetické standardy budov. Asociace se shodly na potřebě zabránit formalismu a marginalizaci tématu energetické efektivity budov. Energeticky úspornější budovy přispívají k vyšší energetické bezpečnosti států, šetří životní prostředí, dlouhodobě snižují finanční zátěž občanů a podporují tvorbu pracovních míst.
Světový týden šetrného stavebnictví (World Green Building Week) proběhne letos 19. - 23. září 2011 ve více než 50 zemích světa. V Praze organizuje akci Česká rada pro šetrné budovy. V jejím rámci je nachystána řada přednášek, párty, setkání s politiky a exkurze na staveniště radikálně šetrné budovy s pre-certifikací LEED Platinum.
Velkoobchodní společnost MAKRO Cash & Carry uplatňuje ve vlastních provozech důležitý trend dnešního světa, hospodárnost a efektivitu. Hledá a zavádí progresivní způsoby šetření energií a přírodními zdroji od paliv až po vodu nebo papír. Zvláštní pozornost věnuje úsporám elektrické energie.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...