Hlavním tématem výroční konference bude Svět elektronických komunikačních sítí a služeb, vysílání a nových výzev. Další témata výroční konference se budou týkat například aktuálních otázek v oblasti právní úpravy elektronických komunikací, novely autorského zákona, vývoje evropského telekomunikačního sektoru a jak na něj reagovat v souvislosti s jeho regulací a jiných námětů i událostí v sektoru elektronických komunikací a dalších klíčových témat současných elektronických komunikací v ČR i ve světě.
Potravinářská komora ČR je hluboce znepokojena vystupováním pana poslance za Věci veřejné Víta Bárty, který se již od prosince minulého roku pasuje na odborníka na potravinářský sektor a dodavatelsko-odběratelské vztahy. Na základě těchto svých “znalostí“ hodlá v oboru rušit zákony a provádět další revoluční změny, včetně snížení cen potravin.
Držitelem prestižního ocenění Ernst & Young Podnikatel roku 2012 České republiky se stal František Piškanin, majitel logistické společnosti HOPI s.r.o. Vítěznou trofej si ve středu večer převzal v pražském Paláci Žofín z rukou primátora Hlavního města Prahy Bohuslava Svobody a Magdaleny Souček, vedoucí partnerky společnosti Ernst & Young, která soutěž v České republice vyhlašuje od roku 2000.
Hospodářská komora České republiky komentovala aktuální čísla ČSÚ týkající se poklesu HDP.„Hospodářská komora České republiky dlouhodobě poukazuje na nutnost oživení investic a přípravy pobídek včetně těch stavebních. V neposlední řadě jde však o důvěru v ekonomiku ze strany podnikatelů a občanů České republiky.
Leadeři trhu sdružení v Asociaci inspektorů nemovitostí (AIN) provedli v roce 2012 více než 700 prohlídek technického stavu rezidenčních objektů v Česku. Celkem tak bylo odborníky prověřeno celé jedno procento domů určených k prodeji. Kromě stovek komplexních posouzení zajistili odborníci z AIN také stovky dílčích expertiz a specializovaných hodnocení.
Sdružení obchodu a cestovního ruchu ČR zveřejňuje informaci o své níže uvedené aktivitě, protože už nevidí jinou možnost, jak ochránit nejen poctivé obchodníky, ale především zákazníky. Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR již léta prosazuje, aby se na českém trhu narovnaly podmínky podnikání a stávající legislativa byla dodržována a vymáhána u všech podnikatelů na českém trhu.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...