Národní mnohostranné fórum ČR pro elektronickou fakturaci při Hospodářské komoře České republiky na základě usnesení ze zasedání dne 5. prosince 2012 zpracovalo a vydalo dokument „Doporučení praktické aplikace k elektronické fakturaci ve vztahu k novele zákona o DPH".
V sobotu 15.prosince se v sále hostince „Na staré sokolovně" v Praze 4-Podolí konala 16.valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS). Oslava jubilejních 15 let aktivit tohoto nejstaršího a největšího celostátního nepolitického občanského sdružení přátel Vietnamu u nás byla spojená s mimořádnou volbou nového předsedy.
Podnikatelé v čele s Hospodářskou komorou České republiky vyjadřují nespokojenost nad stávajícím zákonem o veřejných zakázkách, který je složitý, drahý a neekonomický. Se zákonem se potýkají nejen soutěžící, ale i samotní zadavatelé.
Hospodářská komora České republiky organizuje další z doprovodných podnikatelských misí letošního roku. Tentokrát čeští podnikatelé v čele s prezidentem HK ČR doprovodí ve dnech 17. - 18. prosince 2012 předsedu Vlády ČR a ministra průmyslu a obchodu ČR do Srbska a Bosny a Hercegoviny.
Hospodářská komora České republiky vítá, že sněmovna v prvním čtení podpořila novelu obchodního zákoníku, která má zlepšit platební morálku firem. Návrh stanoví, že standardní doba splatnosti faktur bude 30 dnů. Přestože ve smlouvě bude možné sjednat i delší lhůtu k proplacení, překročit 60 dnů bude možné jen v případě, že to nebude hrubě nespravedlivé vůči věřiteli. Takové opatření Hospodářská komora České republiky dlouhodobě iniciovala.
Asociace direct marketingu a zásilkového obchodu oficiálně začlenila do svého názvu elektronické obchodování. Zásilková branže postupně na tento moderní způsob prodeje přechází, protože „internetový" obchod je logickým pokračováním obchodu prostřednictvím papírových katalogů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...