Zástupci Hospodářské komory České republiky se setkali se Zdeňkem Čechem, novým ekonomickým poradcem Evropské komise v ČR, aby s ním diskutovali aktuální témata a stanoviska HK ČR týkající se Doporučení Rady z července 2012 k Národnímu programu reforem ČR na rok 2012 a ke konvergenčnímu programu ČR na období 2012-2015.
Několik neziskových organizací se dlouhodobě věnuje otázkám reintegrace osob po výkonu trestu do společnosti a na trh práce. Je zřejmé, že do jejich práce prezidentská amnestie vstoupila stejně nenadále, jako do života jejich klientů. Je otázkou, jak se jedněm, či druhým daří s nově nastalou situací vypořádat. Jedou z takových organizací je i Centrum podpory podnikání Praha (CPPP), které doposud pomáhá s návratem do společnosti osobám z celkem čtyř věznic.
11. ledna 2013 proběhla schůzka ministra dopravy ČR, Zbyňka Stanjury a Radima Jančury, majitele skupiny Student Agency a společnosti RegioJet. Schůzka přinesla následující výstupy:
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) ve spolupráci s Obchodní a průmyslovou komorou Ruské federace a partnery spustila nový projekt s názvem Ruský certifikát, který za expertní podpory českých firem pomůže získat dokumentaci nezbytnou pro export zboží a služeb do Ruské federace. Zejména se jedná o certifikáty, technická, sanitární a fytosanitární povolení, akreditace, licence, oceňování, patenty a další dokumenty, které úřady v daných zemích vyžadují s předstihem.
Evropská komise zveřejnila dlouho avizovaný dokument Akční plán pro podnikání 2020. Podnikatelé a jejich organizace již dlouhou dobu volají po vyjádření jasné politické a morální podpory podnikání v EU, které se nejen v ČR, ale i v dalších evropských zemích stává terčem mediálních kampaní a obviňování ze zapříčinění stávající krize, nezaměstnanosti.
Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) vyjadřuje touto cestou svůj nesouhlas s návrhem zákona o ochraně před škodami, způsobenými návykovými látkami, který zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Návrh zákona poškozuje svobodné podnikání a povede k dalšímu úbytku pracovních míst a poklesu tržeb v pohostinství.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...