Občanské sdružení Centrum podpory podnikání Praha o.s. (CPPP) otevřelo prostory nového tréninkového a co-workingového centra. Smyslem dlouho připravovaného mezinárodního projektu je nabídnout trochu jinou koncepci, která pomůže především rodičům s návratem na pracovní trh.
K několika desítkám pracovníků, kteří od března 2011 získali díky Národní soustavě kvalifikací (NSK) novou profesní kvalifikaci, přibyli poslední lednový den další čtyři pracovníci. Ti v tento den složili závěrečnou zkoušku, při níž prokázali, že kvalifikaci, jak ji popisuje a předepisuje NSK, plně ovládají.
Hospodářská komora České republiky vítá, že vláda ČR schválila Návrhy na opatření k posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v České republice z pohledu právních předpisů na ochranu životního prostředí. Materiál je podkladem pro realizaci projektu, který je znám jako tzv. Ekoaudit.
Obchodní řetězec BILLA a Agrární komora ČR v roce 2013 rozšíří vzájemnou spolupráci. Projekt je zaměřený na podporu českého zemědělství a jeho cílem je zvýšit podíl domácích produktů v supermarketech BILLA. V letošním roce se zaměří také na lokální pěstitele ovoce a zeleniny a produkty oceněné značkou Regionální potravina.
VÝSTAVY Jan Švankmajer: Možnosti dialogu / Mezi filmem a volnou tvorbou Městem posedlí / Mezinárodní výstava street artu a graffiti Pavel Vašíček / Nirvána Alfons Mucha / Slovanská epopej Projektor / on-line výstavy pohyblivého obrazu Po sametu / Současné české umění s přesahy do minulosti Ateliér Františka Bílka NOVÉ VÝSTAVY Jan Bigas / Kdesi mezi lesy Nikola Čulík / Život a dílo
Potravinářská komora ČR se v reakci na stále se zhoršující situaci v potravinářském sektoru rozhodla vystoupit na obranu českých kvalitních potravin i českého spotřebitele, kterému jsou médii předkládány zavádějící a mnohdy i lživé informace o českých potravinách.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...