Při příležitosti výstavy FOR INTERIOR byl odstartován již třetí ročník soutěže Asociace českých nábytkářů, NÁBYTEK ROKU 2012. NÁBYTEK ROKU je cena za nejvýznamnější designovou tvorbu v oblasti výroby nábytku v České republice.
Čeští zaměstnavatelé se stále intenzivněji potýkají s tím, že český vzdělávací systém neodpovídá potřebám tuzemských firem a trh práce není dostatečně pružný. Zaměstnavatele mnohdy trápí nedostatek zaměstnanců v určitých oborech (zejm. technických profesích), problém je také v praxi často nedostatečná kvalifikace zaměstnanců. Zároveň je zřejmé, že bez úzké spolupráce všech klíčových hráčů v této oblasti – především zaměstnavatelů, personalistů a veřejné správy – se řešení tohoto problému neobejde.
Ministři průmyslu a obchodu Martin Kocourek, práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš a kultury Jiří Besser spolu s prezidentem Hospodářské komory České republiky Petrem Kuželem předali ceny vítězům soutěže Český Patron 2010. Soutěž vyhlásila Hospodářská komora České republiky spolu s komunikační agenturou New Pin. Vyhlášení vítězů a předání cen se odehrálo v úterý 4. října na slavnostním galavečeru v Kongresovém sále PWC v Praze.
Nakupování přes internet má jednoznačné výhody, zákazníkům šetří čas i peníze, vybírat můžete také z rozmanitého zboží. Někteří internetoví prodejci však lidem poskytují zavádějící informace ohledně „skladovosti" zboží a jeho očekávaném doručení zákazníkovi.
Jak poroste cena energií v příštím roce a jak na ni reagují podnikatelé? V současné době z internetového průzkumu vyplynulo, že pro 60 % malých a středních podniků (MSP) je cena elektřiny na hranici přijatelnosti, pro 12 % je cena již příliš vysoká a 28 % je s cenami spokojeno. V telefonickém průzkumu je zde smířena s cenou 19% skupina respondentů, pro 69 % je na hranici přijatelnosti a pro 12 % je příliš vysoká. Pouze 32 % oslovených členů v telefonickém průzkumu je smířeno s cenou plynu a elektrické energie v příštím roce. To vyplynulo mimo jiné z výsledků průzkumů, které provedla mezi svými členy Unie MSP ČR.
8.10. 2011 od 10:00 do 20:00 hodin na Staroměstském náměstí v Praze Mezinárodní den kuchařů jako svátek všech kuchařů, den gastronomie a solidarity slavili poprvé v roce 2005 v Jižní Africe. K jeho vzniku dala podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové Asociace, která sdružuje 93 členských států a přes 10 milionů členů, mimo jiné i Českou republiku. Tento den představuje možnost spojit příležitost k setkání a zábavě všem příznivcům gastronomie a široké veřejnosti s jeho hlavním posláním, kterým je zapojení členů Asociací a jejich partnerů do iniciativ sociální zodpovědnosti ve svých zemích, za masivní podpory partnerů, příznivců gastronomie a médií.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...