Česká bankovní asociace má od února nového viceprezidenta. Stal se jím Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit bank Czech Republic and Slovakia. Ve funkci nahradil Pavla Kysilku, který po pěti letech opouští vedení asociace.
Petr Pavlík (45) se stane od června členem nejvyššího vedení společnosti Ahold v České republice na pozici SVP Marketing, Format & Merchandising. Již od začátku února se bude Petr Pavlík podílet na rozsáhlém nástupním programu a bude také zapojen do plánování veškerých obchodních aktivit. Od června pak Petr Pavlík převezme pozici od Sebastiaana de Jonga, který se v rámci společnosti přesune do skupiny Ahold.
Dne 14. ledna 2016 došlo ke změnám v orgánech společnosti OHL ŽS, a.s., která patří do velké mezinárodní stavební skupiny OHL. Předsedou představenstva a generálním ředitelem se stal Ing. José Emílio Pont Pérez, který v těchto pozicích vystřídal po téměř 22letém působení Ing. Michala Štefla. Pan Štefl v rámci Skupiny OHL postoupil na pozici místopředsedy dozorčí rady OHL ŽS, a.s.
Novým výkonným ředitelem společnosti DámeJídlo.cz se od ledna stal Jan Matějů. Přišel z Pivovarů Staropramen a v DámeJídlo.cz nahrazuje Lukáše Uhla, který posiluje management globálního majitele firmy. Služba DámeJídlo.cz v roce 2015 doručila přes 2 mil. objednávek po celé ČR.
Novým výkonným ředitelem společnosti DámeJídlo.cz bude od ledna Jan Matějů. Přichází z Pivovarů Staropramen a v DámeJídlo.cz nahrazuje Lukáše Uhla, který posílí management globálního majitele firmy.
K 1. prosinci 2015 nastupuje do pozice generálního ředitele TATRA TRUCKS Martin Bednarz, který už v kopřivnické automobilce v minulosti působil jako výrobní ředitel. Mění se i složení představenstva, kde jako noví členové zasednou Martin Bednarz, Ron Bonsen, bývalý obchodní a marketingový ředitel a člen představenstva DAF TRUCKS, a Radomír Smolka, současný technický ředitel a šéfkonstruktér TATRA TRUCKS. Do čela obchodního úseku se postaví obchodní ředitel David Pipal. Předsedou představenstva zůstává Petr Rusek. Z Tatry odchází po dvou letech ve funkci generálního ředitele Petr Karásek poté, co naplnil svůj mandát krizového manažera. (tz)
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...