Přesně dva měsíce po nástupu Edity Angyalové na pozici výkonné ředitelky Asseco Solutions Slovensko došlo nyní v top managementu této společnosti k další změně. Obchodním ředitelem byl jmenován Petr Hampl, který byl dosud šéfem obchodu v sesterské Asseco Solutions ČR.
Zúčastněte se celorepublikového Testu šéfů, který ukáže, jak se změnili šéfové po čtyřech letech od začátku krize! Jací jsou čeští šéfové z pohledu svých podřízených? Jsou v celém Česku stejní, nebo jsou na severu Moravy jiní než třeba na Vysočině, v jižních Čechách či v Praze? Kde je nejvíce tvrdých šéfů - diktátorů a kde vládnou nejvíce manažeři s přehnanými ambicemi?
Nového vedoucího má od letošního května oddělení marketingu společnosti Asseco Solutions. Stal se jím marketingový profesionál s více než sedmnáctiletou praxí v oboru - Martin Kaiser (1975).
V průběhu prvního pololetí letošního roku dojde k významným personálním změnám ve vedení Skupiny Komerční banky. Některé z těchto personálních změn podléhají schválení regulátorů a vzájemně na sebe navazují, vstoupí tak v platnost postupně do konce června letošního roku.
Mezi tři největší osobnosti Ústeckého kraje v oblasti podnikání za rok 2013 se zařadil Jiří Markuci, generální ředitel AGC Automotive. Jeho závod, který patří do skupiny AGC, v současné době zaměstnává na 1900 lidí a patří k největším závodům na výrobu autoskel v Evropě. V anketě, kterou každoročně vyhlašuje projekt Metropol pomáhá se Jiří Markuci umístil na třetím místě.
Vladimír Staňura (58), předseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS), se ke 12. únoru 2014 stal předsedou Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS). V této funkci střídá dosavadního předsedu Vojtěcha Lukáše, který odchází do důchodu. Za hlavní cíle svého působení v AČSS považuje Vladimír Staňura zlepšování obrazu stavebního spoření v očích veřejnosti a jeho ochranu před nadbytečnou regulací na evropské i tuzemské úrovni.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...