Společnost GEFCO posiluje svou přítomnost na českém trhu a v souvislosti s tím rozšiřuje také své personální zastoupení. Do pozice manažera nákupu společnosti GEFCO pro Českou republiku byl proto jmenován Lukáš Brandejs (39). Jeho hlavním cílem je posílení nákupního oddělení společnosti, nebo například diverzifikace dodavatelského portfolia na bázi multisourcingu.
P3, vlastník, developer a správce evropských průmyslových nemovitostí, jmenoval Ivanu Ficzovou na pozici Head of Finance pro Českou republiku. Bude zodpovědná za finanční řízení společnosti v ČR od správy účetnictví, přes finanční plánování, kontroling až po reporting a podporu stávajících i budoucích projektů společnosti.
Petr Kříž, partner oddělení auditorských služeb PwC v České republice, byl ve středu 17. prosince členským shromážděním Federace evropských účetních (FEE) zvolen prezidentem FEE.
Společnost ZVU POTEZ, významný tradiční český dodavatel zařízení a technologií pro chemický, potravinářský a energetický průmysl a člen přední průmyslové skupiny SAFICHEM GROUP, s potěšením oznamuje, že na místo generálního ředitele jmenovala Vladimíra Čepelíka. Vladimír Čepelík (53) bude mít odpovědnost za řízení společnosti, dlouhodobý strategický rozvoj, optimalizaci produktového portfolia a posílení exportní výkonnosti.
Předseda představenstva a generální ředitel České podnikatelské pojišťovny, a.s., Vienna Insurance Group (ČPP) Ing. Jaroslav Besperát získal v soutěži Fincentrum Banka roku 2014 titul Pojišťovák roku. Jako nejlepšího generálního ředitele pojišťovny v České republice ho ze svého středu zvolili nejvyšší představitelé devatenácti nominovaných pojišťoven.
V pátek 31.10.2014 proběhly plánované volby nového předsedy Svazu českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) i dalších orgánů. Do čela byl opětovně zvolen Ing. Zdeněk Juračka. Zdeněk Juračka rovněž působí coby představitel Asociace českého tradičního obchodu a je viceprezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu České republiky.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...