Vedoucím partnerem AK Pacovský se nově stal Mgr. Jan Pacovský, LL.M. (39 let). Do vedení této advokátní kanceláře nastupuje po 15 letech právní praxe. J. Pacovský se specializuje především na obchodní právo a mezinárodní obchodní právo. Zabývá se i spory v oblasti duševního vlastnictví a ochranných známek. V minulosti se rovněž podílel na implementaci evropských norem do českého právního řádu.
Novým technickým ředitelem předního českého poskytovatele telekomunikačních služeb Dial Telecom, a.s. se od 1. února 2014 stal Marek Šťastný (50). Do funkce přechází z pozice zástupce technického ředitele (se zaměřením na analýzu a plánování systémů, sítí a procesů).
Členka Prezidia Komory daňových poradců ČR (KDP ČR) byla jmenována náměstkyní ministra financí ČR pro oblast daní a cel. Ing. Simona Hornochová, kterou si zvolil za svoji náměstkyni ministr financí ČR Andrej Babiš, pracovala v rámci KDP ČR v sekcích daně z příjmů právnických osob, účetnictví, mezinárodního zdanění, správy daní a v sekci pro otázky profese.
Na pozici výkonné ředitelky České rady pro šetrné budovy nastoupila Simona Kalvoda. Ve funkci vystřídala Petra Vogela, který radu dočasně řídil od července loňského roku. Rada vypsala na uvolněné místo výběrové řízení, do kterého se přihlásilo několik desítek uchazečů. „Představenstvo jednohlasně zvolilo Simonu Kalvodu,“ říká Leoš Vrzalík, předseda představenstva Rady a zástupce společnosti Skanska, jednoho ze zakládajících členů této asociace.
V druhé polovině loňského roku získal tým systémů HELIOS novou posilu. Ing. Radan Picek (nar. 1963) se stal novým ředitelem vývoje pro malé a střední podniky, což je jeden z nejúspěšnějších a nejdynamičtějších segmentů zákazníků společnosti Asseco Solutions.
Spotřebitelská organizace Spotřebitel net posílila svůj tým spolupracovníků o advokáta Tomáše Liškutína. V rámci nové spolupráce budeme s Tomášem Liškutínem konzultovat složitější právní otázky týkající se oblasti spotřebitelského práva, činnosti neziskových organizací a odborného školení našich právních poradců.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...