Energetický tým EY posílil o čtyři nové členy. Jindřich Broukal (54) se stal novým senior manažerem a Jiří Mlynář (36) manažerem v oddělení podnikového poradenství a řízení rizik EY v České republice. Na pozici senior konzultanta tým řízení rizik pak nově nastoupila Barbora Vondrušková (37). V EY Slovenská republika pak nově působí Andrej Hradňanský (43) jako manažer pro poradenství v oblasti průmyslových provozních technologií.
Novým personálním ředitelem společnosti Tieto Czech, předního severoevropského poskytovatele služeb v oblasti IT a produktového inženýrství, se stal Luboš Tejkl. Tento odborník s více než 20letou praxí a zkušenostmi s prací v zahraničí (Itálie, Rumunsko, Maďarsko, Polsko a Slovensko) pomůže v Tieto Czech rozšířit stávající obchodní model společnosti.
Do marketingového týmu skupiny Auto Palace Dana Bratánková, která bude nově zodpovídat za PR související s retailovými aktivitami Auto Palace ze skupiny Auto Binck.
Společnost Tetra Pak, která je předním světovým dodavatelem řešení pro zpracování a balení potravin, pověřila od ledna Charlese Héaulmého (48) řízením regionu Evropy a střední Asie. Ve své roli bude Charles Héaulmé odpovědný za 55 zemí, 43 obchodních zastoupení, 13 výrobních závodů, 4 550 zaměstnanců a obrat ve výši 3,5 miliardy eur. Małgorzata Kołton byla jmenována novou generální ředitelkou pro Tetra Pak Polsko & Danube, který zahrnuje Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Polsko.
Společnost ZVU POTEZ, významný tradiční český dodavatel zařízení a technologií pro chemický, potravinářský a energetický průmysl a člen přední průmyslové skupiny SAFICHEM GROUP, s potěšením oznamuje, že na místo personálního ředitele jmenovala Michala Hromčíka. Michal Hromčík (54) bude mít odpovědnost za personální řízení společnosti, dlouhodobý strategický rozvoj lidských zdrojů, optimalizaci personální správy a posílení organizační výkonnosti.
O jaké uchazeče nejvíc stáli v roce 2014 zaměstnavatelé v sektoru bankovnictví, ekonomika, finance, účetnictví a manažmentu? Setkala se nabídka s poptávkou ze strany uchazečů o práci? O jaké odbornosti roste nebo naopak klesá zájem?
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...