Martin Šolc, zakládající partner přední české advokátní kanceláře Kocián Šolc Balaštík (KŠB), dosáhl významného mezinárodního úspěchu. V Tokiu byl dnes jako historicky první zástupce zemí střední a východní Evropy zvolen viceprezidentem Mezinárodní advokátní komory (IBA), největší světové organizace v oboru advokacie.
Mezinárodní obchodní komora ČR (ICC ČR) vstoupí do nového roku s novým předsedou. Na dnešní řádné valné hromadě si zástupci 62 členských organizací ICC ČR zvolili do svého čela současného prezidenta Hospodářské komory České republiky a mezinárodního poradce investiční banky Goldman Sachs Vladimíra Dlouhého.
Novým generálním ředitelem agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest byl jmenován Karel Kučera. Agenturu CzechInvest převezme po Ondřeji Votrubovi, kterého ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek pověřil vedením agentury v únoru letošního roku.
Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek jmenoval ředitelem Státní energetické inspekce Pavla Gebauera. Při svém jmenování nový ředitel úřadu uvedl, že mezi jeho priority bude patřit kontrola špatně provedených průkazů energetické náročnosti (PENB).
Po čtyřech letech fungování yourchance o.p.s. proběhly koncem června změny v managementu společnosti. Ředitelkou se k 23. 6. 2014 stala Jana Merunková, která ve funkci střídá Ing. Gabrielu Křivánkovou. Ta ke stejnému datu převzala roli předsedkyně správní rady. Obě spoluzakladatelky se tak i nadále podílejí na činnosti organizace.
Pozici finančního ředitele německé módní a lifestylové společnosti s.Oliver pro Českou republiku a Slovensko od července zastává Ing. David Vávra (35). Odpovědnost za řízení financí, informačních technologií a lidských zdrojů přebírá se záměrem podpory růstu tržního podílu značky a zefektivnění interních procesů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...