Česká chuťovka vsadila na tradice a vynikající chuť českých potravin už před 14 lety, kdy byl trh zaplaven levnými potravinami z dovozu a čeští výrobci byli nuceni se často i proti své vůli uchylovat k levným náhražkám kvůli konkurenceschopnosti.
Cílem kurzu Manažer systému bezpečnosti informací je seznámit účastníky se základy systémů bezpečnosti informací (ISMS – Information Security Management System) podle aktuální verze ISO/IEC 27001 a s metodami a technikami, které se v ISMS využívají. ISMS je oblast, kterou české firmy i organizace veřejného sektoru tak trochu (někdy i hodně, jak se bohužel ukazuje) podceňují. O důležitosti ISMS, o manažerech bezpečnosti informací a o stejnojmenném kurzu jsme hovořili s lektorem Ondřejem Salákem.
PENNY je obchodní řetězec s nejvyšším počtem více než 400 prodejen s potravinami v České republice. Jeho cílem je nabízet zákazníkům vysokou kvalitu produktů za nejvýhodnější ceny. I proto má propracovaný systém kontroly kvality, a to včetně procesů její kontroly. Ta probíhá v celém dodavatelském řetězci, od samotných dodavatelů přes centrální distribuci až po samotné prodejny.
Všem majitelům rodinných firem: Přihlaste se do Národní ceny ČR za kvalitu v rodinném podnikání! Stále běží sběr přihlášek. Že ještě nesoutěžíte? Máte možnost do 15.8.
Městský úřad Hranice se stal za rok 2021 vítězem ceny Ambasador kvality ČR. Na účast v soutěži, ale i širší souvislosti a plány úřadu jsme se zeptali Mgr. Vojtěcha Bušiny, tajemníka úřadu.
Svět se houpe v nejistotě. Nejde o strach z toho, co se děje, spíše o narušení ekonomických vztahů ve smyslu materiálového nebo energetického zásobování, začínají se objevovat výpadky zboží na trhu. Mnoho firem připouští, že mohou skončit, pokud nebude obyvatelstvo koupěschopné, pokud se nezlevní některé výrobní vstupy. Mění se dodavatelé, ukazují se zápory nadměrné globalizace, ale je jasné, že ani lokální výroba a spotřeba vše nezachrání. Vzorce, podle kterých se svět řídil, přestávají platit. Tím více však, možná neviditelně, roste význam určitých fenoménů, například úloha managementu kvality a kvality jako takové. Hovořila jsem o tom s Ing. Romanou Hofmanovou, která má v České společnosti pro jakost na starosti certifikaci osob. Právě byla zvolena viceprezidentkou Evropské organizace pro kvalitu (EOQ):
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...