Osobnost českého direct marketingu v letošním čtvrtém ročníku vybere odborná porota z pětice finalistů. Na short list se probojoval Miloš Červinka, z directmarketingové firmy Infas, Aleš Hýbner z Teleperformance, Josef Kadlec z České pošty, Zbyněk Rehart z České mailingové společnosti a Aleš Zavoral z Alzy.cz.
Patnáct společností se přihlásilo do letošního ročníku prestižní soutěže o Cenu Inovace roku. Asociace inovačního podnikání ČR, která soutěž pořádá, vyhlásí výsledky 7. prosince 2012 v Senátu Parlamentu ČR. Informace z předání cen včetně charakteristiky vybraných oceněných inovačních produktů budou zveřejněny na internetových stránkách www.aipcr.cz v lednu 2013.
Společnosti MERO ČR, a.s. a Shell Deutschland Oil GmbH oznamují, že dne 25. září 2012 došlo k podpisu Smlouvy o nákupu akcií, na jejímž základě nabude skupina MERO 5% společenský podíl ve společnostech vlastních a provozujících ropovod TAL (The Transalpine Pipeline). Podpisem této smlouvy tak byl završen dlouhodobý proces jednání mezi oběma společnostmi.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) usiluje o zavedení elektronické karty pracovníka, ve které by byl zaznamenán průběh zaměstnání, také zda má daný pracovník v pořádku lékařské prohlídky, či zdali je řádně proškolen a to včetně bezpečnosti práce. Elektronická karta by rovněž evidovala, od kdy je pracovník zaměstnán.
I přes rostoucí využívání širokého spektra online komunikací se zákazníkem má živý telefonát stále nespornou výhodu. Může se totiž aktuálně přizpůsobit situaci. To je hlavní motto letošního 12. ročníku konference Call Centra, která se uskuteční 29. listopadu v Praze. Účastníkům by měla přinést inspiraci, jak efektivně komunikovat prostřednictvím call center a jak využít jejich potenciálu.
Podle nejnovější ankety televizní stanice Spektrum a agentury OPENN má celých 84 % vedoucích pracovníků a šéfů firem zkušenosti s výmluvami a zkoušením triků ze strany svých podřízených zaměstnanců. „Podle mezinárodního seriálu Utajený šéf, který vysílá televizní stanice Spektrum, jsme se rozhodli udělat anketu mezi šéfy různě velkých společností a z výsledků jsme byli sami překvapeni. Více než tři čtvrtiny dotázaných se setkává u svých podřízených s výmluvami a zkoušením triků, jak obejít své pracovní povinnosti," komentoval výsledky Mirek Daněk, ředitel společnosti OPENN.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...