Kvalitativní podmínky města, kde lidé žijí, jsou hodnoceny výrazně lépe jako místo pro život než jako místo pro práci. Jen 19 procent Čechů je vysloveně spokojeno s pracovními podmínkami ve městě, kde žijí. Zbylé tři čtvrtiny obyvatel hodnotí podmínky pro práci ve svém městě nanejvýš jako průměrné, ve většině případů však jako podprůměrné až nevyhovující.
Rostoucí inflace výrobních vstupů je největší výzvou pro ekonomiky zotavující se z recese. Vyplývá to z posledního průzkumu globálních ekonomických podmínek z dílny světové Asociace profesních účetních ACCA. Průzkumu se v březnu 2011 zúčastnilo 2.367 finančních profesionálů po celém světě. 51% respondentů uvedlo zvýšení provozních nákladů díky dražším vstupům jako největší problém firem v prvním čtvrtletí 2011. Jen pro srovnání, v závěru roku 2010 vidělo v provozních nákladech firem problém pouze 31% dotázaných.
Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager pro LED světla ve společnosti Verbatim, vysvětluje jakou cestou se ubírá vývoj OLED coby doplňkových zdrojů vnitřního osvětlení. Organické diody emitující světlo (OLED) mají už dnes mnoho využití v elektronice, nejčastěji jako displeje špičkových automobilových rádií, tabletů, mobilních telefonů a najdeme je i v dalších zařízeních.
Poradenská společnost Dun & Bradstreet (D&B - NYSE:DNB) snížila rating Japonska kvůli obavám z nedostatku energie a jaderné bezpečnosti způsobené vlnou tsunami po ničivém zemětřesení. Současně revidovala předpověď růstu HDP z 0,6 % na -0,4 % a odhad inflace.
Únorové výsledky potvrzují očekávání, že se automobilový trh probouzí, byť v součtu za první dva měsíce jde stále o mírný pokles, tedy jakousi „červenou nulu". Budoucí vývoj je po tragických událostech v Japonsku obtížné předvídat.
Firmu bez fungujícího strategického řízení někdy v nadsázce přirovnáváme k vozu řízenému za tmy bez rozsvícených světel. Je většinou jen otázkou času, kdy při jízdě naslepo narazí. Přitom je takových firem u nás stále nespočet. Co strategické řízení vlastně je, kde jsou příčiny toho, že v praxi stále nefunguje, jaké výhody přináší a jak je v praxi efektivně uchopit?
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...